Doorgaan naar hoofdcontent

Voor God is niets te wonderlijk
In de loop van mijn leven ben ik al heel wat keren met die vraag geconfronteerd. En ik denk vast en zeker dat dit bij jou ook zo is.
Misschien wel op die dag dat de diagnose kanker niet bij een ander, maar bij jou werd gesteld.
Of misschien op die dag dat je man er vandoor ging en jou achterliet met de hypotheekschuld, de onbetaalde rekeningen en vier jonge kinderen.
Of op die dag dat je baas kwam vertellen dat jouw functie was wegbezuinigd, zodat je overbodig was geworden voor de zaak.
Of misschien wel op die dag dat ze van die kwetsende dingen tegen je zeiden, zo vlijmscherp en hatelijk dat je er kapot van was.
Ik herinner mij uit de tijd toen mijn meisjes nog klein waren, dat iemand tegen mij zei dat één van de belangrijkste dingen om aan mijn kinderen mee te geven was, dat ze zich bewust zijn van Gods majesteit. Als kinderen geen goed beeld van God meekrijgen kunnen ze opgroeien met het idee dat God klein en machteloos is, en heel ver weg. En dat Hij niets kan doen aan de problemen die zich in hun leven zullen voordoen. Als wij kinderen te weinig van God laten zien, dan zullen zij ook klein van Hem denken… Ik denk dat van volwassenen hetzelfde gezegd kan worden.
Voor onze relatie met God is het belangrijk om een juist beeld van Hem te hebben.
Als wij klein van God denken, dan zien onze problemen, onze zorgen, onze “bergen” en, laat ik maar zeggen onze “Goliaths”, er groter uit dan God.
Om mijn dochters te laten inzien dat NIETS voor God te wonderlijk is, wees ik hen bijvoorbeeld op de natuur… alles wat God geschapen heeft, wat we kunnen zien, aanraken, voelen en beleven.
Ik heb ze meegenomen naar de Pacific en naar de Atlantische oceaan zodat ze zelf konden zien hoe geweldig groot God is. Ze konden daar langs het strand lopen en naar de golven kijken en naar de eindeloze wijdte van de oceaan.
Ik ben met ze naar de Redwood bossen geweest in California, zodat zij met eigen ogen de geweldige hoogte van de Redwood-bomen konden zien.
Op school leerden ze over ons zonnestelsel en ik heb een tocht met ze gemaakt naar NASA, en toen aan ze gevraagd: “Als God de zon en de maan en alle planeten heeft geschapen, kunnen jullie je dan voorstellen hoe groot Hij Zelf moet zijn?”
En dan die keren dat we niet verder op stap hoefden dan onze eigen achtertuin, want daar konden we de bloemen van dichtbij bekijken en al die verschillende kevertjes die in het gras rondkruipen.
Maar zo’n gesprek kon ik ook met hen voeren toen ze door een microscoop keken… dan vroeg ik: “Vind je het niet ongelooflijk hoe God alles wat Hij gemaakt heeft tot in de kleinste details heeft doordacht?”
Ik deed dat allemaal met één doel, om mijn dochters te laten zien dat niets te groot, te klein of te ver weg is voor God.
En die waarheid geldt ook voor ons.
Wat ons ook overkomt in het leven, niets is te wonderlijk voor Hem die de hemelen en de aarde geschapen heeft.
Er is niets dat buiten Zijn bereik of buiten Zijn soevereiniteit valt.
Als Hij de wateren kon splijten voor de Israëlieten, toen ze wegvluchtten uit Egypte, als Hij de aarde precies op die plek in ons zonnestelsel kon plaatsen waar leven mogelijk is, dan kan Hij ook onze problemen wel aan. 
Dus als jij weer een keer moeite hebt om jouw problemen, jouw zorgen, jouw angsten in Gods handen te leggen, kijk dan eens omhoog naar de nachtelijke hemel.
Lieve vriendin, jij bent niet alleen. God heeft beloofd om bij jou te zijn en Hij wil je helpen. Je hoeft het niet alleen uit te vechten. Je hoeft niet in je eigen kracht te vechten… wend je tot Hem. Hij kan het aan.
Love God Greatly!
Vertel eens: Wat is bij jou het meest van invloed geweest op jouw beeld van God en van alles wat binnen Zijn vermogen ligt?Uitdaging week 3: Ga van de week eens op zoek naar mogelijkheden om je een beter beeld en begrip te vormen van wie God is, door de natuur in te gaan en eens goed om je heen te kijken naar alles wat God geschapen heeft.


Leesplan week 3:
Weekvers week 3:
Reacties