Doorgaan naar hoofdcontent

God koos jou...Laat die waarheid diep in je hart zinken.

Ik weet niet wat de afgelopen week jou allemaal heeft gebracht. Misschien is een promotie - alweer - aan je neus voorbij gegaan. Misschien ontving je scheidingspapieren, iets wat je totaal niet aan hebt zien komen. Misschien zie je steeds weer foto's van vrienden samen uit op een meidenavond, koffie- of spelletjesafspraken, en jouw uitnodiging komt maar steeds niet.

Je voelt je over het hoofd gezien, ongewenst en verwaarloosd.

Je hebt de foute gedachte dat wat anderen van je denken, Gods gedachten over jou weerspiegelen.

Maar je kan niet verder van de waarheid zitten.

Als ik kijk naar  2 Thessalonicenzen 2:13 ben jij lieverd, niet alleen geliefd door God maar ook uitgekozen. (Efeziërs 1:4) 

Hoe anderen jou ook zien, God koos jou zelfs uit vóór het begin van de tijd.

Vóór de grondvesting van de aarde kende God jou, hield Hij van je en koos Hij jou uit.

Zelfs als niemand ooit jouw waarde inziet, God wél!

Hij houdt niet alleen heel veel van je, Hij heeft je geroepen (2 Thessalonicenzen 2:14). Jouw leven heeft een groot doel... groter dan je op dit moment met je beperkte aardse zicht kan zien. 

Alles wat jij ziet zijn je fouten, je tekortkomingen en de redenen die je zelf geeft waarom je over het hoofd wordt gezien, je ongewenst bent en verwaarloosd wordt. Maar als God naar je kijkt ziet Hij iets volkomen anders dan dat. Hij ziet zijn prachtige dochter, en Hij ziet je zo graag steeds meer groeien naar Zijn gelijkenis, door de Heilige Geest die werkt in jouw leven en je elke dag heiligt.

Zie je, de overtuigingen van mensen veranderen met de draaiing van de aarde... constant, maar Gods gedachten veranderen nooit.
Van vóór het begin van de tijd heeft God van je gehouden en koos Hij je uit, dus sta vast in deze waarheid. Hoe anderen je ook behandelen, kies er voor je te focussen op Gods waarheid en wat Hij over je zegt, niet wat anderen om je heen zeggen. Houd je oog op Hem gericht. Stop met het kijken naar rechts of naar links maar kijk in plaats daarvan naar boven.

Jou waarde kan niet worden afgemeten naar hoe anderen jou zien, behandelen of liefhebben, maar wordt alleen gezien in de liefde van Jezus toen Hij in jouw plaats de weg naar het kruis koos.

Lieverd, je was het waard om voor te sterven.

Sta vast in je geloof dat je zeer geliefd en doelbewust uitgekozen bent,  
ongeacht wat mensen mogen denken, 

Om over te praten: Hoe beïnvloedt het feit dat je geliefd en uitgekozen bent, de manier waarop je naar jezelf kijkt?

Heb God Groots Lief,


Reacties