Doorgaan naar hoofdcontent

Maak een verschil in de wereld


Ze dachten dat de eindtijd aangebroken was, zo hevig waren de vervolgingen en de beproevingen die de Thessalonicenzen meemaakten. Paulus stuurde een tweede brief om hen gerust te stellen en om hen eraan te herinneren dat de dag van de Heer niet zou komen tot bepaalde dingen gebeurd zouden zijn. En als Jezus terugkomt, zal Zijn kerk samen met Hem op de wolken worden weggevoerd (1 Thess. 4:13-18) en niet meer in de buurt zijn van wat er te gebeuren staat.

De dag van de Heer is een periode die komt nadat de kerk is weggevoerd. Het zal een tijd vol beproevingen zijn voor de mensen die nog op aarde zijn. En hoewel een groot aantal Joden en ‘heidenen’ gered zal worden tijdens deze zeven jaren, zal een grote meerderheid van de wereldbevolking verloren gaan.

De tekst van vandaag vertelt dat de Heilige Geest degene is die ‘de wetteloze mens’ en zijn slechte plannen met deze wereld tegenhoudt. Degene die hem tegenhoudt, moet eerst verdwijnen, staat er. Als de kerk is weggevoerd, zal de Heilige Geest aanwezig zijn op de aarde, maar zal hij de machten van het kwaad niet meer tegenhouden zoals Hij nu doet.

Als de kerk niet meer op de aarde is, zullen Saten en zijn machten – die weten dat hun uiteindelijke bestemming niet lang meer op zich laat wachten (Op. 19:20; 20:10-15) – proberen om zoveel mogelijk mensen met hen mee te sleuren de vuurzee in.
Zoveel zielen als ze maar kunnen meesleuren.

“Ondanks haar zwakheid en de schijn van mislukking mag je het belang van de kerk in deze wereld nooit onderschatten. Mensen realiseren zich niet dat de aanwezigheid van Gods mensen op deze aarde een kans op redding biedt aan hen die niet gered zijn.” Warren Wiersbe, Be ready.

De aanwezigheid van de kerk, de aanwezigheid van Gods mensen, jouw aanwezigheid op deze aarde maken het verschil.
Maar laat ik duidelijk zijn: alleen aanwezig zijn is niet genoeg.
Naar de kerk gaan op zondag, het gewone leven op maandag, onze maniertjes en onze plannen; dat is het allemaal niet.
Ben je je bewust van wat er op het spel staat: de zielen van de mensen om je heen die Jezus niet kennen en hun toekomstige lot.
God wil jou gebruiken: jouw gaven, jouw talenten en jouw leven om zoveel mogelijk mensen naar Jezus te leiden zolang je op deze aarde bent.
Dit is het moment.
“Alles wat uw hand vindt om te doen, doe dat naar uw vermogen, want er is geen werk, geen overleg, geen kennis of wijsheid in het graf, waar u naartoe gaat.” Prediker 9:10

Er zijn vandaag de dag ontzettend veel mensen op aarde die nog niets hebben gehoord over het Evangelie. Dit is waarom Love God Greatly zo hard werkt om Gods woord te verspreiden over de hele wereld. Geld en taalbarrières mogen geen belemmeringen zijn om toegang tot de bijbel te hebben in je eigen taal.
Het idee dat God jou wil helpen om deze mensen te bereiken en te vechten tegen Satan en zijn machten nu er nog tijd is, is enorm bijzonder.

Hij wil jou gebruiken.

Hij gaat met jou op weg om mensen te roven uit de hand van de Duivel.

De vraag is: maak jij het verschil? Is jouw aanwezigheid in deze wereld een gevaar voor Satan? Ben jij je ervan bewust wie niet gered is en voor eeuwig naar de hel gaat?

‘De wetteloze mens’ is al aan het werk. Het kwaad is al aanwezig.

Wat je ook kunt doen om Gods woord te verspreiden zodat anderen het te pakken krijgen, doe dat… en wacht er niet mee.

Wees bereid om het verschil te maken.

Blij om Hem te dienen, Reacties