Doorgaan naar hoofdcontent

Te Leven Is ChristusVoor sommigen klinkt het misschien alsof Paulus moe is van het leven en uitkijkt naar de dood. Het leven was zeker niet makkelijk voor hem. Hij werd vervolgd, leed schipbreuk, werd geslagen, was arm en gevangen gezet. Maar Paulus kijkt er niet naar uit om dit leven te ontvluchten. Hij is blij om te leven want hij leeft niet alleen en hij leeft niet zonder reden. Maar hij is niet bang voor de dood. De dood zal een einde brengen aan zijn lijden en dan zal hij oog in oog staan met de Ene voor wie hij heeft geleden.

Te Leven Is Christus

Als christenen zijn onze levens volledig in Jezus. Elke ademtocht komt van Hem (Handelingen 17:25), onze redding is in Hem en alle genade en macht over de zonde en verleiding is in Hem. Zijn Woord is lijn en richting voor ons leven en Zijn Koninkrijk is onze erfenis. Ware vreugde vinden we in Hem. Zekerheid en troost zijn beschikbaar voor ons door Hem. Hij geeft wijsheid aan hen die Hem erom vragen, and Hij luistert naar elk verzoek dat we voor Hem brengen. 
Te leven is Christus.
Dus moeten we onszelf afvragen… Leef ik het evangelie waardig? (Fil. 1:27) Ben ik dankbaar en vreugdevol? Verlang ik ernaar om tijd door te brengen met deze geweldige Redder die alle goede dingen geeft aan Zijn kinderen? (Ps. 84:12) Sta ik standvastig tijdens moeilijke dagen vanwege Hem die mijn leven vasthoudt? Leef ik een Christus gecentreerd leven? 

Te Sterven Is Winst

Als je leven Christus is dan betekent je dood winst. 
Je kan niet verliezen. Te leven betekent dat je God aan het werk kan zien in je leven, Zijn beeld in jou tot uitdrukking kan zien komen en je bereid maken voor Zijn eeuwige Koninkrijk. Zolang we leven kunnen we een onderdeel zijn van Gods verzoeningsverhaal. Maar het leven is zwaar.
Dood betekent het einde van al ons verdriet, pijn en moeiten en het markeert het begin van oneindige vreugde, onuitsprekelijke aanbidding, perfecte relaties en een leven voor het aangezicht van Christus. 
Dood is de vloek van God voor de zonde, maar omdat Jezus voor ons een vloek is geworden aan het kruis, is de dood nu een doorgang waardoor we in de verwelkomende armen van God mogen komen. Door een vloek te worden heeft Jezus zichzelf tot genezing gemaakt. En zoals de dood Jezus niet vast kon houden, kan de dood ons niet vernietigen. 
Te leven is Christus en te sterven is winst zou de waarheid moeten zijn die tevredenheid brengt in onze dagen en vrede in onze nachten.
Kijkend naar Jezus,

Reacties