Doorgaan naar hoofdcontent

Week 3 donderdagDonderdag LEES: 5:11-16 SOAP: 5:14-16

Ik wil dan dat jonge weduwen trouwen, kinderen krijgen, hun huis besturen en aan de tegenpartij geen aanleiding tot laster geven. Want sommigen hebben zich al afgewend, de satan achterna. Als een gelovige man of gelovige vrouw weduwen in de familie heeft, laten zij die bijstaan en laat de gemeente daarmee niet belast worden, opdat die hulp kan geven aan hen die werkelijk weduwen zijn.


SOAP
Kun jij je voorstellen hoe de wereld eruit zou zijn als we allemaal zouden zorgen voor elkaar zoals God het bedoelt heeft - als we ons bezig houden met het opbouwen van onze kinderen, buren uitnodigen voor maaltijden en mensen in nood dienen? Oh mensen, we hebben genoeg werk hier te doen voor ons hele leven, en dat is precies wat God voor ogen heeft! Opnieuw en opnieuw vertelt Paulus ons dat we zorg moeten dragen voor onze familie en hen die in onze kerken zijn. Het zegent hen niet alleen, het vertelt de wereld ook dat we anderen belangrijk vinden... en zo is God.

Lieve Jezus,

Help mij om mogelijkheden te zoeken om beschikbaar te zijn en om U handen en voeten te zijn voor de mensen die U in mijn leven heeft geplaatst. Vader, U heeft ons gezegend om tot een zegen te zijn voor anderen. Vergeef ons voor de keren dat we getreuzeld hebben om mensen in nood te dienen vanwege onze hebzucht, zelfvoldoening en ons oordeel. Oh God, verander ons hart zodat we gekend mogen worden als vrouwen die bekend staan om hun compassie, vrijgevigheid en liefde voor U. Of het onze tijd is of onze rijkdom, help ons om wijs te investeren zodat een kijkende wereld Uw liefde door ons heen mag zien. Amen.

Reacties