Doorgaan naar hoofdcontent

Week 2 woensdag


Woensdag LEES: 3:1-7 SOAP: 3:2 & 4

Een opziener nu moet onberispelijk zijn, de man van één vrouw, beheerst, bezonnen, eerbaar, gastvrij, bekwaam om te onderwijzen, … Hij moet goed leiding geven aan zijn eigen huis, zijn kinderen onderdanig houden, in alle waardigheid.


SOAP

Wat er gebeurt in ons huis is belangrijk, Satan valt graag onze families aan want als hij onze gezinnen kapot kan maken dan kan hij ons getuigenis beschadigen. Om onze families te beschermen moeten we hen de juiste plaats geven in ons leven. Het dienen van de kerk moet nooit tot gevolg hebben dat we hen in ons huis te kort doen. We zijn geroepen om God te dienen en de mensen in ons huis moeten onze eerste bediening zijn. 

Om de oudsten in onze kerk te dienen is het belangrijkste wat we als christenen kunnen doen is voor hen te bidden en onze dankbaarheid uitspreken voor alles wat zij doen. Het leiden van een kerk is hard werken. Alles wat binnen onze macht ligt om hen te dienen en te steunen mogen we doen, zodat we de leiding die God aan ons gegeven heeft kunnen eren.

Lieve Jezus,

Dank U voor de oudsten in onze kerken! Bescherm hen en hun gezinnen. Help hen om hun gezinnen en kerken of gemeentes te leiden met integriteit, liefde en wijsheid. Plaats mannen in onze kerken die U kan gebruiken om sterke kerken te bouwen. Geef hen vrouwen aan hun zijde die voor hen in de bres staan door gebed, bemoediging en wijsheid. Amen.

Reacties