Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 vrijdagLees: Ruth 1:19-22; 1 Petrus 4:19; Psalm 34:20
Soap: Ruth 1:19-21 

Naomi heeft veel verdriet en verlies gekend in haar leven en ze bevindt zich in op een donkere tijd. Ze snapt niet waarom God al deze tragedie heeft toegelaten in haar leven. Haar verlies lijkt geen doel te hebben, het veroorzaakt alleen maar pijn. Ze is de blik op de voorzienende God verloren. Zijn hand rust op haar leven. 

Ervoor kiezen om niet verbitterd te raken en te gaan twijfelen is in sommige seizoenen van ons leven een dagelijkse strijd. Het leven in deze gebroken wereld lijkt soms zo oneerlijk. Het ervaren van smart kan onze geest breken en maakt dat we ons kunnen afvragen "Waarom ik God?" Ook al heeft ze vragen over haar huidige situatie, ze keer God niet de rug toe. Ze noemt Hem de Almachtige. Ze begrijpt Zijn grootheid en respecteert Zijn soevereiniteit. Ze kiest ervoor om terug te gaan naar de plek waar ze vandaan kwam en het heidense land waar ze al die tijd gewoond heeft achter zich te laten. Ze zet kleine stapjes in het geloof onder Gods leiding.  

Op sommige dagen zien we God misschien niet actief aan het werk in ons leven. Als moeilijke omstandigheden ons zicht op Gods goedheid en genade vertroebelen, moeten we ervoor vechten om de connectie met God niet te verliezen. We moeten bezig blijven met Zijn Woord en onze twijfels in gebed blijven brengen. We moeten erop vertrouwen dat onze Verlosser trouw is. 

Heer, help ons om niet bitter te worden als het leven zwaar is. Breng ons als ons leven chaotisch lijkt in herinnering dat U de controle heeft. Help ons om naar U toe te blijven gaan met een open hart. Amen.

Reacties