Doorgaan naar hoofdcontent

Schuilend onder zijn vleugelsDit weekend reed ik door de rosse buurt. Ik draaide het raampje van de auto naar beneden en ik probeerde Gods vriendelijkheid te laten merken aan een dakloze zwangere vrouw, die om geld bedelde. Ik voelde de verpletterende pijn van haar wanhoop in haar bittere reactie. 

Ik blijf steeds aan haar denken. Toen ik haar hoop en Jezus’ genezing aanbood, draaide ze zich vol afkeer van me af.  

Voor haar verlossing is maar één gebed nodig, maar ze is er nog niet klaar voor om zich over te geven. 

Bijbelhistorici zullen je vertellen dat een weduwe in de tijd van Ruth zich in een gevaarlijke positie bevond en dat ze in feite als dakloos kon worden beschouwd.  

Een weduwe was een zielig, hulpeloos vogeltje zonder nest. 

Toch koos Ruth om een toontje hoger te zingen. Ze keek op naar Jehovah God voor haar levensonderhoud. Haar veerkrachtige geloof hield stand toen ze in de brandende zon aan het werk was, terwijl de mensen in de stad toekeken om te zien of ze haar net-gevonden geloof uit zou zweten. 

Ze heeft nooit haar vuist opgeheven naar God. Ze heeft zich nooit verstopt voor de wereld en ze mopperde nooit. Ruth vestigde haar hoop op Gods trouw en ze keek nooit naar het verleden.  

Jouw Verdediger is nabij, als je nu in ernstige moeilijkheden verkeert. Hij verlangt ernaar om je in bescherming te nemen onder Zijn vleugels.  

Je bent nooit alleen en onbeschermd, mijn zus. Net zoals David in de Psalmen doet, kunnen we het uitroepen naar God: ‘Wees mij genadig, o God, wees mij genadig, want mijn ziel heeft tot U de toevlucht genomen; ik neem mijn toevlucht onder de schaduw van Uw vleugels, totdat de rampen voorbij zijn gegaan.’  (Psalm 57:2) 

Als we wanhopige tijden doormaken, moeten we onthouden dat we een Bevrijder hebben. We moeten besluiten om 

  • in te pluggen in Zijn kracht door gebed en bijbelstudie. 
  • zijn timing te vertrouwen in plaats van de controle te willen houden. 
  • dicht aan Zijn zij blijven en daar niet vanaf te wijken.  
  • te rusten in hoop, omdat Hij trouw en waarachtig is.  

Onze barmhartige Hemelse Vader verlangt ernaar om ons te koesteren en te voeden. Hij weet dat we vandaag hulpeloos, hongerig en wanhopig zoeken naar hoop. Hij wil ons laten schuilen onder Zijn vleugels en hij wil ons herstellen.  

De hymneschrijver W.O. Cushing schreef een prachtige hymne die beschrijft hoe God ons overschaduwt met Zijn liefde: 

Onder Zijn Vleugels 
Onder Zijn vleugels blijf ik veilig, 
Ondanks de duistere nacht een de hevige stormen. 
Ik kan Hem steeds vertrouwen; Ik weet dat hij me bewaart. 
Hij heeft me verlost en ik ben Zijn kind.  

Refrein 
Onder Zijn vleugels, onder Zijn vleugels, 
Wie kan ons scheiden van Zijn liefde? 
Mijn ziel zal onder Zijn vleugels blijven, 
Er voor eeuwig veilig blijven. 

Onder Zijn vleugels, wat een toevluchtsoord in droefheid! 
Hoe een hart smachtend tot Zijn rust kan ingaan! 
Vaak, als de aarde geen balsem heeft om me te genezen, 
Vind ik daar troost, en word ik daar gezegend. 

Onder Zijn vleugels, oh, wat een kostbaar genot! 
Daar zal ik schuilen tot de verzoekingen van het leven voorbij zijn. 
Beschut, beschermd, geen kwaad kan me raken. 
Rustend in Jezus ben ik eeuwig veilig. 

Onder de vleugels van jouw Verlosser ben je veilig en zeker, zelfs tijdens de zwaarste storm. Ga dicht tegen Hem aan zitten vandaag en laat Zijn beschuttende genade je sterken. 

Houdt vast aan het geloof, 

Lyli  
Lyli Dunbar houdt van karaoke in de auto met haar man, Bijbelstudie doen met haar vriendinnen en 12 boeken tegelijk lezen. Een schrijver, spreker en mentor, haar passie is om Jezus te kennen en Hem kenbaar te maken. Bezoek haar op lylidunbar.com om brandstof te vinden voor een brandend geloof. Je kan haar ook vinden op FacebookInstagram,TwitterYou Tube en Pinterest.


Reacties