Doorgaan naar hoofdcontent

Week 6 vrijdag

Ontzag voor de Heer is de basis voor echte wijsheid. Wijsheid is het leven in Gods perspectief zien en ernaar streven om net als Jezus te leven. Hoewel er vele soorten aardse wijsheid zijn, zijn deze allemaal zonder waarde, behalve wanneer deze wijsheden gefundeerd zijn op de wijsheid van de Heer zelf. Alleen Gods wijsheid heeft eeuwigheidswaarde.

In welke gebieden van jouw leven ben je geneigd om af te dwalen van Gods wijsheid? Laat de wijsheid die jij deelt en waar je naar leeft God meer zien, of laat dit meer van de wereld zien?

Vader God, ik dank U voor Bijbelse wijsheid, kennis en begrip. Geef me honger en dorst om naar Uw wijsheid te hunkeren. Omgeef me met wijze gelovige vrienden en mentoren die toegewijd zijn om me de waarheid vriendelijk te laten zien. Help me om de wijsheid van de wereld te weerstaan en ook de verleidingen en mijn eigen verlangens, zodat ik U altijd zal volgen en U zal laten zien aan de wereld die verloren is. In Jezus’ naam. Amen.  

Reacties