Doorgaan naar hoofdcontent

Week 5 woensdagChristenen zijn geroepen om de weg te leiden in het doen van wat goed is en wat juist is in de ogen van God. We onderscheiden onszelf als christenen door de manier waarop we liefhebben en anderen behandelen, in het bijzonder onze vijanden. Hoe moeilijk dit ook is, we moeten erop vertrouwen dat onze rechtvaardige en eerlijke God rechtmatig zal oordelen en degenen zal straffen die ons hebben bezeerd. 

In welke situatie kom je in de verleiding om wraak te nemen? We moeten onthouden dat God de enige rechtvaardige rechter is en Zijn wraak zal uitvoeren op Zijn tijd en op Zijn manier. We kunnen ons verlangen naar wraak loslaten door te vertrouwen dat God alle dingen laat meewerken ten goede voor allen die bij Hem horen. Als God Jezus vrijspreekt, zal Hij zeker ook Zijn kinderen vrijspreken. 

Vader God, Ik dank U dat U mijn verdediger en mijn beschermer bent. Geef me het verlangen om kwaad te overwinnen door oprechte liefde te tonen aan degenen die mij kwaad toewensen. Help me om op Uw belofte te vertrouwen dat U ieder van Uw volk zal wreken die kwaad gedaan is of is vervolgd. In Jezus' naam. Amen.

Reacties