Doorgaan naar hoofdcontent

Geroepen om lief te hebben


“Een nieuw gebod geef Ik u, namelijk dat u elkaar liefhebt; zoals Ik u liefgehad heb, moet u ook elkaar liefhebben. Hierdoor zullen allen inzien dat u mijn discipelen bent: als u liefde onder elkaar hebt.” – Johannes 13:34-35

Jezus houdt van iedereen. Van elk van ons. Elk mens op de deze aarde wordt gekend & geliefd door God.

Jezus hield van arme mensen, dieven, zieken en prostituees. Hij hield van hen die Hem volgden en van hen die Hem vermijdden.

Omdat Hij van ons houdt, zijn we geroepen om lief te hebben zoals Hij doet. “Heb elkaar lief.” Is het makkelijk? Nee. Maar Hij heeft ons geroepen om lief te hebben, wat betekent dat we het kunnen. Zelfs als ons pijn is gedaan. Zelfs als tegen ons is gelogen of als we onjuist zijn behandeld. Liefhebben kan eruit zien als iemand vergeven, accepteren of eren, zelfs als het moeilijk lijkt.

Mensen hebben niet natuurlijk lief zoals in 1 Korinthe 13. Om zo lief te hebben, moet er een verandering van hart plaatsvinden. We moeten ons realiseren dat we zondaars zijn voor God en begrijpen dat Christus op het kruis stierf om ons vergeving te schenken. Het is wanneer we de beslissing maken om Jezus te accepteren als onze persoonlijke Redder, dat we die oprechte liefde geheel leren kennen. Het nieuwe leven houdt ook in dat we lief kunnen hebben als Christus.

Liefhebben als Jezus gebeurt niet omdat wij het willen. We kunnen alleen zoals hem liefhebben als we vol zijn van Zijn onvoorwaardelijke liefde.

Liefde en Licht,
Vanessa


Reacties