Doorgaan naar hoofdcontent

De Roep van Vergeving


Hallo dames! Ik ben heel blij om weer hier bij jullie te zijn voor nog een week van onze Je Bent Vergeven studie. Ik hoop dat je aan het veranderen en groeien bent tijdens dit snoeien van ons hart, verstand en geloof tijdens deze studie. Het is het begin van de herfst daar in de Verenigde Staten en het regenseizoen hier in Oeganda. Ik kan het niet helpen om de gelijkenis te zien van dit proces van het omarmen van Gods vergeving met de wisseling van de seizoenen. Verandering is moeilijk – en toch zal er in het voorjaar nieuw leven komen! Dat is wat ik aan het bidden ben voor jou en mij in deze studie.
Deze week deel ik een moeilijk over mijzelf. Ik deel de lelijkheid van mijn hart en zondigheid van mijn trots, maar ook de schoonheid van genade en vergeving getoond door mijn dierbare vader. Ik hoop dat jullie tijd kunnen maken om mijn verhaal te lezen, want door het delen van onze verhalen van wat Christus heeft gedaan in elk van onze levens kunnen we getuigen aan elkaar en elkaar versterken! Het was moeilijk om te schrijven. Het was moeilijk om te lezen toen het eenmaal gedrukt was. Ik wil niet toegeven welke zonde in mijn hart gebonden is. Maar het is ook een verhaal van vergeving, zowel voor de mensen in mijn leven als ook voor mijzelf.
Efeziërs 4:32 zegt dit: ”Wees ten opzichte van elkaar vriendelijk en barmhartig, en vergeef elkaar, zoals ook God in Christus u vergeven heeft.”
Omdat Christus ons vergeven heeft, geeft het ons de onnatuurlijke mogelijkheid om hetzelfde te doen voor anderen. Dit is een uitnodiging om te wandelen in liefde, zoals Christus jou heeft liefgehad... maar dat kan o zo moeilijk zijn!! Maar we kunnen bidden, zoals Corrie Ten Boom deed (ik deelde haar verhaal in dit hoofdstuk): “Jezus, help mij!” Jezus kwam om ons te redden zodat we werkelijk vrij kunnen zijn. En omdat Hij ons zoveel heeft vergeven, maakt het ons vrij wanneer we in staat zijn om ons om te draaien en anderen in ons leven te vergeven.
Dit is moeilijk hart werk, en ik zeg deze dingen niet lichtvaardig.
Ik weet dat er met aantal van jullie onuitsprekelijke dingen zijn gedaan. Ik weet dat er mensen zijn die jaren hebben geworsteld om hen te vergeven die hen onrecht hebben aangedaan. Ik weet dat er mensen zijn die in fysieke pijn zijn over het onvermogen om te vergeven. Ik bid voor jou. God kan ons het vermogen en de kracht geven om te vergeven, zoals Hij deed voor Corrie Ten Boom, omdat ons zoveel vergeven is.
Hemelse Vader, dank U voor het vergeven van mijn vele zonden. Dank U dat U mij leert dat ik anderen moet vergeven zoals U mij heeft vergeven. Dank U, Heilige Geest, voor het overtuigen van mijn hart wanneer zelfingenomenheid en trots heersen in mijn leven, waardoor ik mijn behoefte aan een Redder kan zien. In Jezus' naam. Amen.
Met Liefde uit Oeganda,
Joy

Reacties