Doorgaan naar hoofdcontent

Week 3 donderdag
Vanwege Zijn grote genade heeft God Jezus Christus naar deze aarde gezonden om zondaren te redden. Alle mensen die in Hem geloven zullen hun zonden vergeven en vergeten hebben. In Gods grote liefde en genade zal Hij christenen niet meer associƫren met hun zonden. We hoeven ons niet langer te verschuilen uit schaamte voor God als we struikelen en zondigen. We kunnen naar Hem toe rennen voor correctie en herstel, in de wetenschap dat Hij ons niet houdt naar onze ongerechtigheid.

Wat is jouw reactie op de erkenning van jouw zonde en de zonde van anderen? Ongeacht hoe een christen haar eigen falen beoordeeld, ze mag erop vertrouwen dat als God naar Zijn kinderen kijkt, Hij alleen de rechtvaardigheid van Christus ziet. Gelovigen zouden zich moeten verblijden in de wetenschap dat God ons niet veroordeeld, maar alleen de zonde in ons. Het zou het makkelijker moeten maken voor ons om de zonden van anderen te vergeten nadat we Gods geduld met onszelf hebben ervaren, Zijn genade die over ons is uitgestort en Zijn grote liefde voor ons.

Vader God, ik dank U voor Uw Geest die de werking van mijn hart openbaar maakt. Ik bid dat mijn hart zacht blijft en open voor Uw correctie. Als ik me voor U wil verstoppen en Uw Woord wil vermijden, herinner mij er dan liefdevol aan dat alle goede vader degenen die ze liefhebben corrigeren. Ik dank U dat elk falen van mij en mijn fouten mijn totale afhankelijkheid en nood voor U duidelijk maakt. In Jezus' naam. Amen.

Reacties