Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 woensdag

Het is makkelijk om verleid te worden door alles wat deze wereld te bieden heeft. Het verlangen naar rijkdom, promotie, erkenning, bezit en macht kan soms overweldigend zijn. Zonde wordt vaak gepresenteerd als bevrijdend, opwindend en versterkend. De waarheid is dat zonde slavernij is. Zonde verleidt je en bindt je zodat je niet meer kan weigeren of ontspannen als de opwinding eenmaal is verdwenen. Iemand kan meer één meester dienen - God óf de zonde. Iedereen is zelf verantwoordelijk voor de keuzes die je maakt.

Hoe laat jouw levensstijl, houding en gedrag zien wie jij dient? Of we dienen de zonde, wat slavernij is en tot de dood leidt, of we dienen God, wat vrijheid is en tot rechtvaardigheid leidt en het eeuwige leven. Er is geen tussenweg. Degenen die leven voor iets anders dan God zullen alles verliezen... behalve Zijn uiteindelijke oordeel.

Vader God, ik dank U voor elke nieuwe dag waarin ik de keus opnieuw krijg om U te dienen. Bevrijd mij van het verlangen om te zondigen. Reinig mijn hart en geef mij de kracht om U te dienen elke dag. Ik dank U dat Uw genade groter is dan mijn zonde. In Jezus' naam. Amen.

Reacties