Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 vrijdagHet christelijke leven is een strijd. Elke christen heeft het verlangen, geleid door de Heilige Geest, om te doen wat goed is. Tegelijkertijd ervaart zij de continue strijd met de zonde die in haar woont. Maar die continue strijd met de zonde is vaak het bewijs dat de Heilige Geest voor ons en in ons strijd. 

Met welke zonde merk jij dat je worstelt? Als we met strijd en worstelingen geconfronteerd worden, moeten we ons meer op Jezus richten en het alleen van Hem verwachten wat betreft de geestelijke overwinning. We moeten erop vertrouwen dat het werk van Christus aan het kruis genoeg is. Zonde heeft geen macht meer in het leven van een gelovige.

Vader God, ik dank U voor de Heilige Geest die vurig strijd voor mij tegen de zelfzuchtige verlangens die in mij woeden. Help mij om aan U vast te houden Heer, als ik merk dat ik worstel. Herinner mij aan Uw overwinning op de zonde, want U leeft in mij. In Jezus' naam. Amen.     

Reacties