Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 maandag
Zonde verwijdert ons van onze Almachtige God. Zijn gerechtigheid en heiligheid maken Hem rechtvaardig, altijd handelend op een perfecte, eerlijke en rechtvaardige manier. Vanwege de geërfde en aangeboden zonde van de mensheid, gaan we van nature tegen God in. Gods gerechtigheid laat ons de ernst van onze zonde inzien die naar enkel dood leidt.

In welke situatie in jouw leven lijkt het dat zonde en boosheid de bovenhand hebben? Waar in je leven heb jij Gods genade nodig? Hoewel zonde overvloedig aanwezig is, is de zonde niet oneindig. God heeft al een oplossing klaar om met onze zonde af te rekenen juist door Zijn perfecte rechtvaardigheid en Zijn overvloedige genade. Gods gerechtigheid maakt de zonde niet acceptabel maar Zijn genade maakt de zonde vergeefbaar. Als je geconfronteerd wordt met je eigen zonde of de zonde van anderen, zoek God ernstig voor een oplossing.

Vader God, ik dank U dat er geen zonde te groot, te onvergeefbaar of te beschamend is voor Uw vergeving. Dank U dat U degene bent van wie ik niks hoef te verwachten, maar dat U degene bent die mij met alles zegent. In Jezus' naam, amen.

Reacties