Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 donderdag
Het is onze eigen keuze als we denken dat we de zonde kunnen overwinnen zonder God. De grote macht die de zonde heeft is verblindend. Zonde is in ons aanwezig, we zullen daarop getest worden. We geloven misschien dat we alles onder controle hebben. Maar totdat we werkelijk begrijpen hoe verdorven en slecht zelfs de 'kleinste' van de zonden voor God is, kunnen we nooit de Heilige Geest laten vechten in ons leven tegen de zonde in ons en onze levens. Het christelijke leven heeft het nodig om dagelijks aan God onderworpen te worden om ons te wapenen tegen de verleiding van de zonde.
Wat zijn voor jou gevaarlijke gebieden waarop je verleidt kan worden? Misschien vind je wel in je eigen hart dat je neigt naar de overtuigingen en meningen van de huidige cultuur. Misschien geloof je wel dat religieuze gewoonten je rein tegenover God laten staan. Misschien twijfel je wel aan je redding en de zekerheid dat je zonden vergeven zijn. Houdt vast aan God en Zijn Woord om je te bewaren voor geestelijke bedrog.

Vader God, ik dank U voor Uw bescherming tegen Satan en zijn bedrog. Bescherm en beveilig mijn hart en gedachten voor gedachten die tegen Uw Woord ingaan. In Jezus' naam. Amen
  

Reacties