Doorgaan naar hoofdcontent

David - week 3 donderdag - overdenking


Lezen: Hebreeën 2:14-18
SOAP: Hebreeën 2:17-18

We hebben een meevoelende Redder die verzocht is zoals wij en begrijpt hoe moeilijk het is om in deze gebroken wereld te leven. Hij verdroeg tegenstand, beledigingen, vervolging en verraad, maar Hij bleef trouw aan Zijn Vader. Christus was gericht op de vreugde die voor Hem lag die er zou zijn als Hij de straf aan het kruis zou dragen om de prijs voor onze zonden te betalen. En nu geeft Zijn opstandigskracht ons elke dag genade en kracht om in de overwinning te wandelen. Als onze Middelaar, hoort Hij ons roepen voor genade en spreekt Hij voor ons als we vergeving nodig hebben.

Jezus begrijpt de onze mentale inspanning die het ons kost om nee te zeggen tegen de zonde. Als wij worstelen met zonde, dan staat Hij klaar om ons te helpen. Als we vallen, dan raapt Hij ons op en zalft onze wonden met Zijn vergeving. Kniel voor Zijn troon van genade vandaag en vraag Hem om je te sterken zodat je ‘nee’ kan zeggen tegen de zondige patronen die er zijn in je leven.

Vader, dank U voor Uw geweldige genade. Help ons om weg te rennen van de zonde in Uw veilige armen. Dank U dat U ons nooit opgeeft. Amen.

Reacties