Doorgaan naar hoofdcontent

David - week 3 donderdag - overdenking


Lezen: Hebreeën 2:14-18
SOAP: Hebreeën 2:17-18

We hebben een meevoelende Redder die verzocht werd zoals wij en die begrijpt hoe moeilijk het is om in deze gebroken wereld te leven. Hij verdroeg tegenstand, beledigingen, vervolging en verraad, maar Hij bleef trouw aan Zijn Vader. Christus was gericht op de vreugde die voor Hem lag als Hij de straf aan het kruis zou dragen om de prijs voor onze zonden te betalen. En nu geeft Zijn opstandingskracht ons elke dag genade en kracht om in de overwinning te wandelen. Als onze Middelaar hoort Hij ons roepen om genade en spreekt Hij voor ons als we vergeving nodig hebben.

Jezus begrijpt de mentale inspanning die het ons kost om nee te zeggen tegen de zonde. Als wij worstelen met zonde, dan staat Hij klaar om ons te helpen. Als we vallen, dan raapt Hij ons op en zalft onze wonden met Zijn vergeving. Kniel vandaag voor Zijn troon van genade en vraag Hem om je te sterken zodat je ‘nee’ kan zeggen tegen de zondige patronen die er zijn in je leven.

Vader, dank U voor Uw geweldige genade. Help ons om in Uw veilige armen te komen als we wegrennen voor de zonde. Dank U dat U ons nooit opgeeft. Amen.

Reacties