Doorgaan naar hoofdcontent

Wat onderscheidt jou?Ik ontmoette mijn man toen ik 40 was. Op dat moment had ik al 10 jaar geen afspraakjes meer gehad. Op de dag dat we elkaar ontmoetten, hoorde ik geen bruiloftsklokken of engelengezang. De gebeurtenis had niet veel impact en was niet iets waar je van denkt: dat moet ik onthouden. Ik had gewoon besloten mee te doen aan een evangelisatieactie, gesponsord door onze kerk, om een ​​nabijgelegen gemeenschap te helpen die door een tornado getroffen was. Ik pakte een hark en hielp met het schoonmaken van tuinen terwijl Bruce op een dak klom met een hamer. Ik was uiteindelijk uitgeput en bedekt met vuil, maar het was goed werk. Ik was dankbaar dat ik zo de getroffen gezinnen kon bemoedigen.

Ik kwam Bruce enkele weken later tegen in de achterste gang van de kerk, tussen de badkamers en de feestzaal. Hij ging mee met een ander evangelisatieteam dat naar Mississippi reisde om orkaanslachtoffers te helpen. Door mijn werk kon ik niet mee, maar ik vertelde hem dat ik graag wilde dat iedereen in de groep wist dat ik voor hen zou bidden.

Het gesprek duurde waarschijnlijk ongeveer twee minuten. Hij glimlachte beleefd en antwoordde: "Hé, bedankt voor het bidden." En hij vervolgde zijn weg.

Twee jaar later was niemand meer verrast dan ik dat ik in een geweldige, prachtige witte jurk door de kerk naar voren liep. Als je mijn man vraagt ​​hoe we een stelletje zijn geworden, zal hij je niet vertellen dat het was vanwege de highlights in mijn haar of mijn gemanicuurde nagels. Hij geeft niet om de tint van mijn lippenstift of mijn parfum.

Vraag Bruce wat hem inspireerde om zijn oude vrijgezellenleven op te geven en een zeer dure diamanten ring te kopen, en hij neemt je mee terug naar dat gesprek van twee minuten in de gang.

Hij bleef maar denken: "Dat meisje. Ze bidt."

******

Esther viel op in een zee van vrouwen, niet omdat ze prachtig was, maar vooral omdat ze bescheiden en leergierig was. Ze luisterde naar wijsheid en aanvaardde autoriteit. Esther koos ervoor God en de mensen die Hij om haar heen plaatste te vertrouwen om haar stappen te leiden. Ze klaagde niet dat ze zich in een situatie bevond die ze niet gekozen had. Ze heeft zichzelf niet vergeleken met de andere vrouwen. Ze deed met een verfijnde geest simpelweg wat nodig was.

De gehoorzaamheid van Esther straalde een onderscheidende schoonheid uit die van binnenuit kwam. Haar leven was aan God overgegeven en dat onderscheidde haar.

Gods genade en gunst omringen een vrouw die apart is gezet om onbaatzuchtig te dienen.Reacties