Doorgaan naar hoofdcontent

Aan jou de keus
Lieve vriendinnen,

Ik ben zo blij dat jullie samen met ons de herfststudie willen doen over dat geweldige Bijbelboek Esther. Het is geen toeval dat we juist “in deze tijd waarin we leven” dit machtige boek zullen doorwerken. Voordat we beginnen wil ik dat ieder van jullie persoonlijk weet dat er voor jou gebeden is.

Of je nu al christen was zolang je je kunt herinneren en je Bijbel al aardig versleten is, of dat het christelijke geloof nieuw voor je is en je voor het eerst Gods Woord gaat lezen, dat maakt niet uit … je bent ons welkom bij.

Voor diegenen onder ons die nieuw zijn en nog niet vertrouwd met onze SOAP methode: hier een link waar het allemaal wordt uitgelegd.

Goed, laten we  beginnen…ik kan niet langer wachten!

Gods woord is echt geweldig! Esther is een boek dat omstreeks 470 voor Christus is geschreven en het gaat over een weesmeisje in het oude Perzië en over de ongelooflijke manier waarop ze de koningin werd van dat machtige Perzische rijk. Door Gods soevereiniteit en Esthers gewillige gehoorzaamheid kon Hij haar gebruiken om haar volk te redden van de vernietiging. Hoewel Gods naam nergens in het boek Esther voorkomt, zijn in het hele boek Zijn goddelijke vingerafdrukken te vinden. Van het boek Esther leren we dat er niet zoiets is als “toeval”, en dat God, hoewel Hij soms ver weg of zelfs afwezig lijkt, er altijd is.  Laat je niets wijsmaken… de dingen die in onze wereld gebeuren zijn niet toevallig of willekeurig. Ook al kunnen we soms door angst bekropen worden, laten we bedenken dat niemand  - geen koning, geen president, geen terrorist - de plannen kan dwarsbomen die God  voor Zijn volk heeft. Dit fantastische verhaal over een  “niemand” die “iemand” wordt gaat ons allemaal aan, en wel speciaal met het oog op de wereld waarin we leven.

We leven in een onzekere tijd. Maar elke dag als wij onze ogen opendoen om de zegen van het nieuwe daglicht te begroeten… staan we voor een keus. We kunnen ervoor kiezen om in angst te leven of we kiezen ervoor om te leven in geloofsvertrouwen.  In het boek Esther wordt deze keus ons voorgelegd. Krijg nieuwe moed door deze machtige, waargebeurde geschiedenis samen te lezen en in te zien dat God, net als bij Esther, ook in alle details van jouw leven aanwezig is. Gods wil wordt ten uitvoer gebracht zowel in de goede als de slechte, zowel in de gelukkige als de verdrietige dagen van ons leven.

Wie er ook aan de macht is in ons land, God zit nog altijd op Zijn hemeltroon.

We leven in een tijd van uitdaging en beproeving. Net als in Esthers tijd in het oude Perzië van duizenden jaren geleden, kan het er in onze tijd op lijken dat alles in de wereld uit de hand loopt…dat het kwaad de overhand krijgt. Maar houd moed, lieve vriendinnen, en sterk je met de zekerheid die we vinden in Deuteronomium 31: 6

Wees sterk en moedig, wees niet bevreesd en schrik niet voor hen terug, want het is de HEERE, uw God, die met u meegaat. Hij zal u niet loslaten en u niet verlaten.

God is altijd bij ons.

Hij zal ons nooit loslaten of verlaten.

Wij worden opgeroepen om sterk en moedig te zijn, en dat zegt mij dat er momenten in ons leven zullen komen waarin we moeten kiezen tussen leven in geloof of leven in angst.

Maar houd moed, God zal voltooien wat Hij is begonnen. Filippenzen 1:6 houdt ons die zekerheid voor:

Ik vertrouw erop dat Hij Die in u een goed werk begonnen is, dat voltooien zal tot op de dag van Jezus Christus.

En hoewel ons leven moeilijk, teleurstellend en soms zelfs hartverscheurend kan zijn, wij houden ons vast aan de zekerheid die we vinden in Romeinen 8:28:

En wij weten dat voor hen die God liefhebben, alle dingen meewerken ten goede, voor hen die overeenkomstig Zijn voornemen geroepen zijn.

Nu wij samen aan deze studie beginnen, is het mijn gebed dat je bemoedigd zal worden door het voorbeeld van Esther, en dat je zal kiezen om doelbewust een leven te leiden van moed, van zelfopoffering en van geloofsvertrouwen. We zullen misschien niet altijd antwoord krijgen op onze vragen. Misschien zullen we de dingen soms niet meer zelf in de hand hebben…maar we kunnen ervoor kiezen om ons leven te richten op Hem, de Enige die alle antwoorden weet; Hij heeft “de hele wereld in Zijn hand.”

Ons geloof en ons vertrouwen zijn verankerd in Hem.

Heb God hartelijk lief,

Vertel eens: Nu vandaag onze studie begint, zouden we graag willen weten hoe je bij ons bent gekomen en wat je verwacht en hoopt te leren uit het boek Esther!

Uitdaging week 1: Kies voor geloof en niet voor angst! Schrijf eens op hoe je deze week doelgericht de strijd aangaat voor het geloof en tegen de angst! Schrijf een paar verzen uit die in de blog van vandaag staan. En neem dan een vriendin in vertrouwen en laat haar bidden voor dit aspect van jouw leven. We moeten elkaar steunen in ons gebed!Leesplan week 1:
Weekvers week 1:


x

Reacties

 1. Ik kwam love God greatly tegen op internet..per toeval...😊
  Ben héél blij met deze studies zijn duidelijk en voor mij heel leerzaam!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Één van de dingen die in het boek Esther duidelijk worden is dat in 'toeval' Gods hand duidelijk gezien kan worden. Gaaf dat Hij je hier gebracht heeft! Gods zegen tijdens de studie Marianne!

   Verwijderen
 2. Dankjewel Charissa,
  Gods zegen gewenst voor jou!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten