Doorgaan naar hoofdcontent

Onze nieuwe studie over Micha: Recht doen, trouw betrachten en nederig de gaan van je God


Op maandag 6 mei start onze nieuwe studie over het boek Micha. Doe je mee? 

Recht doen
Trouw betrachten
Nederig de weg gaan van je God 


Een studie over Micha

Het leven is niet altijd zoals we het graag zouden willen. In een wereld vol zonde, onrecht en pijn kunnen we ons overweldigd en moedeloos voelen. We hebben te maken met zonde, beproevingen en wanhoop. Maar we kennen Iemand met meer kracht en Hij is er altijd om ons te verlossen, te leiden en door moeilijke momenten heen te helpen.

Door ons in het boek Micha te verdiepen, zullen we leren over een profeet die op moedige wijze zonde, het aankomende oordeel van God en Zijn overvloedige genade belicht.

Micha maakt bekend aan het volk van God hoe destructief het onrecht is voor de relatie met anderen en hij vertelt wat een gruwel dit onrecht is in Gods ogen. Hij brengt ook de zonde van afgoderij aan het licht. Als we iets meer liefhebben dan God, is dat een afgod geworden en dat krenkt God.

BIJ GOD VINDEN WE HOOP OP HERSTEL
HOOP OP OVERWINNING 

EN HOOP OP VERANDERING.

Een heilige God kan zonde niet ongestraft laten. Als het volk van God zich niet bekeert en zich niet afkeert van zijn slechte levenswandel, zal er een dag van oordeel komen. Dit wordt ook aan ons gezegd: het is nodig om ons af te keren van onze zonden en om God en Zijn gerechtigheid te zoeken.

Gelukkig laat Micha ons zien dat we bij God hoop kunnen vinden: Hij is een God die genadig en geduldig is. Bij God vinden we hoop op herstel, hoop op overwinning en hoop op verandering. Alleen door Hem kunnen we Zijn wil doen.

Dus laten we het boek Micha samen bestuderen en laten we de Heer vragen om ons te helpen om recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg van onze God te gaan (Micha 6:8).


---------------------------------------------------

De missie van Love God Greatly is om vrouwen van over de hele wereld te helpen Gods groots lief te hebben in hun leven… met een bijbelstudie vertaald in jouw eigen taal, bereiken we vrouwen in jouw land en over de hele wereld. Als jij een studiegids koopt zijn wij in staat deze studiegids in een andere taal gratis weg te geven. Dank je wel dat jij ons op deze manier helpt om het evangelie te verspreiden! Zoek ons op internet op voor meer bemoediging. Op onze site vind je meer informatie over onze bediening en je vindt er een groep vrouwen die klaarstaat om jou te bemoedigen. Ook vind je er materialen die je helpen om meer inzicht te krijgen in Gods woord als je bezig bent met jouw bijbelstudie.

Reacties