Doorgaan naar hoofdcontent

Van wie zullen we het meest houden?Israël wordt door God afgebeeld als een overspelige vrouw die het niet waard is vergeleken te worden met een echtgenote. Dit laat zien hoe diep de breuk was tussen God en het volk. Israël had zichzelf aan andere goden gegeven, zoals een overspelige vrouw zich aan haar minnaars geeft.

God waarschuwde Israël dat het volk geoordeeld zou worden als het zich niet zou bekeren van zijn overspelige gedrag. In genade werd Israël nog steeds door God gezegend, ook al was zijn relatie met Hem verbroken, maar als hij zich niet zou bekeren, zou ook daar een eind aan komen. Zelfs toen Israël achter andere goden aan liep, had de Heer het volk nog steeds lief en zorgde Hij voor het volk.

Zoals Israël werd verleid om afgoden te dienen in plaats van God, zo worden wij, gelovigen, verleid door de wereld die God haat en niets met Hem van doen wil hebben. Wij moeten heel voorzichtig zijn en goede keuzes maken. Het leven en de dood, de zegen en de vloek worden ons voorgehouden (Deut. 30:19). Wat kiezen wij? Wie hebben wij het meest lief? De wereld of God? Elke gelovige moet  vechten om trouw te blijven aan Jezus Christus totdat Hij terugkomt om Zijn bruid mee te nemen naar haar hemelse bruiloft. Wij kunnen alleen overwinnen als we God in alles gehoorzamen.

Vader, help mij U te kennen en U elke dag meer lief te hebben. Help mij alstublieft de verleiding te weerstaan en mij op U te richten in plaats van op de wereld. Help mij op alle vlakken van mijn leven de juiste keuzes te maken. Amen.

Uitdaging week 2:

Zijn er dingen in je leven die je nog niet in gehoorzaamheid aan God hebt gegeven? Bid erover en vraag God om je te laten zien waarom je vasthoudt aan gewoontes en vraag Hem om je te helpen om Hem de controle te geven.

Leesplan week 2:

 Weekvers week 2:


Reacties