Doorgaan naar hoofdcontent

Trouwe liefde: onze nieuwe studie start 11 maart!


Doe met ons mee! We starten 11 maart met onze nieuwe studie:

Trouwe liefde

Trouwe liefde. Verbondsbelofte. Eeuwigdurende toewijding. 

Deze woorden beschrijven niet alleen de relatie die God heeft met Zijn volk, maar ook de relatie die Hosea heeft met zijn vrouw Gomer. Toen Gods volk zich van Hem afwendde, had Hij Israël de rug toe kunnen keren. God had hen kunnen overlaten aan hun zonde en hen in de handen van hun vijanden kunnen laten vallen, zodat de hele natie vernietigd zou worden.

Maar Hij zond zijn trouwe liefde.

God gaf Zijn trouwe liefde – Zijn hesed – overvloedig aan het volk Israël. En bovendien voorzag Hij in een concreet en zichtbaar voorbeeld van Zijn trouw. Hosea’s relatie met Gomer weerspiegelt Gods relatie met Israël. God gebruikte Hosea om Zijn verbondsbelofte, eeuwige toewijding en trouwe liefde te laten zien aan Zijn volk.

Dat doet Hij ook voor ons.

Hosea herinnert ons eraan dat God Zijn belofte houdt. Met Zijn trouwe liefde jaagt Hij zijn volk na. Zijn belofte is voor eeuwig en Zijn toewijding blijft altijd bestaan. Dit verhaal bemoedigt en geeft hoop. Het laat zien dat Gods trouwe liefde ons najaagt. 

Mag onze liefde voor God dieper worden doordat we Zijn trouwe liefde beter gaan begrijpen. ---------------------------------------------------

De missie van Love God Greatly is om vrouwen van over de hele wereld te helpen Gods groots lief te hebben in hun leven… met een bijbelstudie vertaald in jouw eigen taal, bereiken we vrouwen in jouw land en over de hele wereld. Als jij een studiegids koopt zijn wij in staat deze studiegids in een andere taal gratis weg te geven. Dank je wel dat jij ons op deze manier helpt om het evangelie te verspreiden! Zoek ons op internet op voor meer bemoediging. Op onze site vind je meer informatie over onze bediening en je vindt er een groep vrouwen die klaarstaat om jou te bemoedigen. Ook vind je er materialen die je helpen om meer inzicht te krijgen in Gods woord als je bezig bent met jouw bijbelstudie.

Reacties