Doorgaan naar hoofdcontent

Ga opnieuw en heb liefArme Hosea. Hij kreeg weer een opdracht van de Heer: “Ga opnieuw en bemin een vrouw die overspel pleegt.” God stuurde Hosea opnieuw terug naar zijn vrouw – vooral dat woord ‘opnieuw’ maakt het indrukwekkend! – om haar te verlossen. Heb je gezien dat Gomer op dat moment nog een minnaar had? Het was niet iets uit haar verleden, maar het speelde nog steeds. Toch kreeg Hosea de opdracht om naar haar terug te gaan en haar opnieuw te beminnen. Om haar vrij te kopen uit de slavernij van haar zonde. Komt het je bekend voor?

Waarom stuurde God Hosea terug naar zijn (nog steeds) ontrouwe vrouw? De Heer deed dit niet alleen voor Hosea en zijn vrouw Gomer, maar ook zodat zij een levend voorbeeld zouden zijn van de relatie tussen God en Zijn volk. Israël had zich volledig overgegeven aan geestelijk overspel en toch hield God nog steeds van het volk.

Als wij Gods grote liefde en barmhartigheid voor ons overdenken, dan moet dat ons er wel toe zetten om zelf ook meer liefde, goedheid en vergeving te tonen aan anderen. Als de Heer ons keer op keer vergeeft, moeten wij dan niet hetzelfde doen voor de mensen die Hij in ons leven heeft geplaatst? 

Vader, help mij anderen te vergeven, zoals U mijn vele zonden elke dag opnieuw vergeeft. Help mij een hart vol liefde en genade voor anderen te hebben. Amen. 

Reacties