Doorgaan naar hoofdcontent

Het Koninkrijk van de Hemel is nabij – Johannes de Doper

Dinsdag – Het Koninkrijk van de Hemel is nabij – Johannes de Doper

Lees: Mattheüs 3:1-3; Lukas 1:41
SOAP: Mattheüs 3:2


Toen Elizabeth Maria zag, sprong haar ongeboren kind op in haar buik, omdat hij zo vol was van vreugde. Hoewel Johannes de Doper nog niet was geboren, had hij al wel een geestelijk bewustzijn en reageerde hij op de aanwezigheid van Gods Geest. "Dit was waarschijnlijk het moment waarop hij vervuld werd met de Geest, zoals de engel had beloofd (Lukas 1:15). Zelfs voor zijn geboorte verheugde Johannes zich in Jezus Christus, net zoals hij dat zou doen tijdens zijn bediening (Johannes 3:29-30). Als Johannes de doper zou hij de Messias bij het Joodse volk mogen introduceren, en dat is een groot voorrecht." - Warren Wiersbe, "Be Compassionate."

Zo begon het leven van Johannes. Toen hij volwassen was en in de woestijn preekte, kwam zijn boodschap van de Heilige Geest. Het was een eenvoudige boodschap die moeilijk te geloven was: "Kom tot inkeer, want het koninkrijk van de hemel is nabij!' Het koninkrijk van de hemel is vandaag de dag nog steeds nabij.

Johannes de Doper had een doel en hij was daar volledig aan toegewijd, met heel zijn hart, heel zijn ziel en heel zijn verstand. Hij liet alles achter en leefde in de woestijn. Hij liet luxe en gemak achter. Mattheüs zegt dat hij een ruwe mantel van kameelhaar droeg en dat hij sprinkhanen en wilde honing at (Mattheüs 3:4).

Wat wil jij doen om de boodschap van Gods liefde en vergeving te delen met anderen? Welk comfort - als je dat hebt - wil jij opgeven om te vertellen over Jezus? God heeft je een taak gegeven. Bedenk jij smoesjes om Hem niet te hoeven gehoorzamen? Of ben je, net als Johannes, volledig toegewijd aan wat Hij je heeft opgedragen?

Lieve Vader, help me om moedig en dapper te zijn. Help me om U te gehoorzamen met heel mijn hart. Ik besluit om me toe te wijden aan het werk dat U voor mij in gedachte heeft. Als U me vraagt om dingen op te geven om Uw wil te doen, help me dan om te begrijpen dat het nooit verspilde moeite is als we iets opgeven voor U en dat U me alles geeft wat ik nodig heb. Amen.

Mini uitdaging: Met wie kun jij vandaag over Jezus praten? Of je nu iemand uitnodigt voor een kerstdienst of -activiteit in je kerk, een Bijbelvers deelt met een vriendin om haar te bemoedigen, of iets anders doet voor een ander - vind een manier om te stralen voor Jezus!

Reacties