Doorgaan naar hoofdcontent

Een baby in een kribbe

Dinsdag – Een baby in een kribbe
Lees: Lukas 2:6-7
SOAP: Lukas 2:6-7

Jozef en Maria waren in Bethlehem toen Maria moest bevallen. Haar familie was ver weg en de vrienden die hen zouden kunnen steunen waren in Nazareth. We weten niet of iemand Maria heeft bijgestaan tijdens de bevalling en we weten wel dat Maria het kindje zelf in doeken heeft gewikkeld. Alles wijst op een eenzame bevalling. Ze gebruikte repen stof om het kind in te bakeren en legde Hem in een kribbe. 

Ik weet niet of de kribbe in een grot of in een stal stond en of de stal bij een huis stond of in het veld. Ik weet niet of de kribbe van hout of steen was gemaakt en of er dieren in de stal waren toen Jezus werd geboren. Wat ik wel weet is dit: Maria legde baby Jezus in een kribbe, omdat er geen plaats voor hen was in de herberg. Er was geen plek voor Jezus. 

Hij was de Zoon van God. Hij kon elke plaats kiezen om geboren te worden. Een groot luxe huis of een paleis bijvoorbeeld. Maar Hij koos om op de wereld te komen op de nederigste manier. Hij koos een oncomfortabele plek, een stinkende plek, een eenzame plek. 

Hoe vaak ik heb geklaagd over kleine, onbenullige dingen die mijn leven een beetje minder comfortabel maken? Hoe vaak heb ik mijn eigen welbevinden boven de wil van Jezus gesteld? Hoe vaak was er geen plaats in mijn hart, in mijn leven, in mijn agenda voor Hem? 

Lieve Heer, vergeef me dat ik mijn eigen dingen boven die van U heb gesteld en boven mijn relatie met U. Vergeef me dat ik soms mijn hart voor U heb afgesloten en dat ik verkeerde prioriteiten heb gesteld. Help me om elke dag plaats voor U te maken in mijn leven. Amen. 

Mini uitdaging: Heb je een favoriet aanbiddingslied of een favoriet kerstlied? Maak een playlist en deel die met vrienden of familie. Je kunt hen ook vragen om hun lijst met jou te delen. Wie weet ontdek je wel een nieuw favoriet lied!

Reacties