Doorgaan naar hoofdcontent

Cadeautjes voor de Koning
Vrijdag – Cadeautjes voor de Koning

Lees: Mattheus 2:9-12; Openbaringen 15:4
SOAP: Mattheus 2:11-12


God gaf een speciaal teken aan deze wijze mannen. Een wonderbaarlijke ster die de geboorte van de Koning aankondigde. De ster leidde hen naar Jeruzalem, waar ze aan de hand van wat Gods profeten hadden geschreven te weten kwamen dat de Koning in Bethlehem geboren zou worden. Ze gingen naar Bethlehem en daar hebben ze het Christuskind aanbeden. 

‘De wijzen zochten de koning; Herodus was de tegenstander van de Koning; en de Joodse priesters negeerden de Koning. Deze priesters kenden de Schrift en wezen anderen de weg naar de Verlosser, maar ze wilden Hem zelf niet aanbidden!’ – Warren Wiersbe – ‘Be loyal’

Ze brachten hem geschenken. Goud, wat stond voor koningschap. Wierook, wat stond voor priesterschap. En mirre, wat stond voor de dood. Maar belangrijker dan deze geschenken was hun aanbidding voor Jezus. Het moet een bijzonder gezicht zijn geweest om deze indrukwekkende hoogwaardigheidsbekleders te zien knielen voor een jong kind. 

Er is zo veel te vieren met Kerst! Het gaat om zoveel meer dan geschenken, inkopen doen, eten of lichtjes. Zoveel meer dan bijeenkomsten, feestjes en activiteiten op school. Het is de viering van de Koning. We vieren dat God aanwezig is bij de mensen – als de Messias, de Verlosser, de Christus.
Hemelse Vader, help me om me te richten op Jezus deze Kerst. Help me om Hem te zien te midden van al het klatergoud, de lichtjes en de activiteiten. Ik prijs U met heel mijn hart. Amen. 

Mini uitdaging: Geschenken hoeven niet duur te zijn om bijzonder te zijn. Ze moeten gewoon uit je hart komen. Wat voor een simpele cadeautjes kun jij maken voor je collega’s, voor je buren en voor de mensen van wie je houdt?

Reacties