Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbid de Koning
Donderdag – Aanbid de Koning

Lees: Lukas 2:15-20; 1 Korinthiërs 10:31
SOAP: Lukas 2:20

De herders wilden met eigen ogen zien wat de engelen hen net hadden verteld. Dus ze snelden naar Bethlehem en toen ze Maria, Jozef en de baby in de kribbe vonden, gaven ze God de eer en prezen ze Hem. Ze deelden het grote nieuws ook met anderen.

We maken in ons leven verschillende seizoenen door. Ik heb heel gelukkige seizoenen gekend, maar ook verdrietige, en seizoenen vol angst en emoties… en de lijst is nog lang niet compleet. Eerlijk gezegd stond ik op zulke momenten niet te trappelen om God de eer te geven. Het was makkelijk om Hem te prijzen toen het goed ging. Maar toen het moeilijk was, kwam er niet zomaar een loflied over mijn lippen.

Ik moest echt leren om God in elke situatie te prijzen. Ook als het niet gaat zoals ik wil, als er onverwachte dingen gebeuren, als we krap bij kas zitten, of als er huwelijksproblemen zijn. Als mijn kinderen zichzelf in slaap huilen na een nare dag of als er iemand met een gebroken hart op de stoep staat. Ik heb dan geen zin om God te prijzen – maar ik doe het wel.

In 1 Korinthiërs 10:31 staat: ‘Of u dus eet of drinkt of iets anders doet, doe alles tot eer van God.’ Of je je nu goed voelt of slecht, of het makkelijk of moeilijk is, of het mooi weer is of pijpenstelen regent, er is altijd een reden om God te prijzen: de geboorte van Zijn Zoon! We vieren Zijn komst. We vieren Kerst. We prijzen de Heer met heel ons hart.

Lieve Vader,
ik prijs U en ik aanbid U met heel mijn hart, heel mijn ziel en heel mijn kracht. Help me om U te aanbidden in elke situatie in mijn leven. Laat mij nooit vergeten dat het offer van Jezus voldoende reden is om alle dagen van mijn leven Uw grote naam te prijzen. Amen.

Mini uitdaging: Heb jij aan het begin van het nieuwe jaar wel eens een woord gekozen als begin van het nieuw jaar? Dat wordt wel gedaan in plaats van goede voornemens. Het helpt je om je te richten op een doelstelling voor het komende jaar. Je kunt er ook een voor Kerst kiezen! Waarop zou jij je kunnen richten? Wat vraagt God van je daarin? Waarin wil Hij je laten groeien in deze feestmaand?

Reacties