Doorgaan naar hoofdcontent

De kracht ontvangen die we nodig hebben

Herinner je je Popeye nog? Het was een tekenfilm over een zeeman die verliefd was op een meisje dat Olijfje heette. Natuurlijk was er ook een slechterik in het verhaal, Bluto. Hij was groot, sterk en gemeen, altijd bezig het meisje in te pikkenPopeye, kleiner en zwakker, was behoorlijk hulpeloos totdat hij spinazie at. De spinazie zou hem kracht geven, hij zou enorme spieren krijgen, zijn vijanden verslaan en zijn meisje redden.
Zou het niet fijn zijn als er iets eetbaars bestond waardoor we alle kracht kregen die we nodig hadden om al onze taken te volbrengen? Leuk, maar niet realistisch. We hebben echter een nog betere manier om krachtig te zijn, zónder spinazie nodig.​te hebben​
De kracht die je nodig hebt
We hebben allemaal kracht nodig. We hebben fysieke kracht nodig om te leven. We hebben spieren nodig om te lopen, onze kinderen op te halen en om vrijwel alle verdere lichamelijke taken uit te voeren. We hebben ook mentale kracht nodig om problemen te verwerken, samenhangende gesprekken te voeren en anderen door hun problemen heen te helpen. En we hebben geestelijke kracht nodig omdat twijfel voortdurend onze harten bekruipt en Satan voortdurend Gods volk aanvalt.
Het gebrek aan kracht
Ieder van ons wordt van tijd tot tijd moe, ontmoedigd en uitgeput. Soms eerder dan we denken​. Ook kan deze zwakte  langer aanhouden dan verwacht. De reden dat we zwakte ervaren, is vanwege onze beperktheidWe zijn beperkt in wat we fysiek, mentaal en zelfs geestelijk aankunnen. Niet alleen ondervinden we dat we zelf zwak zijn, anderen om ons heen zijn het ook. We hebben een kracht nodig die sterker is dan de menselijke kracht.
De kracht die je ontvangt
Ik vind het geweldig als kleine kinderen hun ouders helpen zware voorwerpen te dragen. Ze belasten hun spieren omdat ze denken dat ze het gewicht dragen, zich niet realiserend dat het hun ouders zijn die de last daadwerkelijk dragen. Het kind doet mee, worstelt zelfs, werkt met al zijn macht, maar ze hebben overvloedige hulp.
Ons vers van vandaag vertelt ons dat als we op de Heer wachten, onze kracht zal worden vernieuwd, maar hoe werkt dat?
Om onze kracht te vernieuwen, is het nodig dat we leren  op God te wachten voor de dingen die we nodig hebben. Dit is een actief wachten, waarbij we de taak blijven doen waartoe we geroepen zijn. Waar we de ene voet voor de andere blijven zetten, maar waar we blijven wachten op God om te handelen, te genezen, te verlossen, wijsheid te geven en te voorzien. Dit actieve wachten gebeurt door geloof.
Dan zal onze kracht worden vernieuwd. Dit betekent niet dat God ons alles zal geven wat we denken nodig te hebben, maar het betekent dat hij ons alle genade zal geven die we nodig hebben​,​ om vol te houden met hoop.
Ken de God die je zegt lief te hebbenEn leer daarin te rusten, verwachtingsvol wachtend op God​,​ om in en door je leven te werken. Dan zul je in staat zijn om te zweven boven je stormen naar een plek die kalm is, omdat het ​de ​Heer zal zijn die in je werkt en je naar de plaats van vrede en vreugde brengt.
Kijkend naar Jezus,

Reacties

  1. Prachtige benoeming!
    Ben ze allemaal aan het lezen!
    Kwam met toeval jullie site tegen en vind het super fijn om dit soort bemoedigende berichten te lezen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat tof om te horen dat de studies je bemoedigen!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten