Doorgaan naar hoofdcontent

Beloftes van God: introductieHet valt niet mee om vertrouwen te hebben in een God die zich aan Zijn beloften houdt terwijl de mensen om ons heen dat niet doen. Daarom hebben we het zo nodig om ons bezig te houden met Gods beloften. Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat beloften worden gedaan om gebroken te worden. Helaas hebben we allemaal vrienden, familieleden of andere mensen van wie we houden die zich niet hebben gehouden aan de beloften die ze hebben gedaan. Ik denk dat velen van ons kunnen zeggen dat hun leven blijvend veranderd is doordat iemand zijn belofte niet heeft gehouden. Doordat de teleurstellingen zich opstapelen, lijkt het soms alsof niemand zijn beloften meer houdt.
Maar dat is niet waar.
Anderen doen misschien beloften die ze niet kunnen waarmaken, maar God doet dat niet. Wat Hij belooft, doet Hij ook.
God breekt zijn beloften aan ons nooit. God heeft door de tijd heen laten zien dat Hij uiterst betouwbaar is. – R.C. Sproul
Deze studie leert je meer over de beloften die God aan jou heeft gedaan en we hopen en bidden dat deze studie je zal leren meer op God te vertrouwen. Als je Hem meer leert vertrouwen, zal je geloof groeien doordat we “wandelen door geloof, niet door aanschouwen” (2 Kor. 5:7).
Het kan moeilijk zijn om op God te vertrouwen als we Hem niet zien. We bidden dat je door onze studie, door het bestuderen van Zijn Woord en van de beloften die Hij voor jou heeft, de trouw van God een beetje duidelijker mag gaan zien.
In deze studie zullen we ons richten op hoe God je belooft dat Hij met je zal zijn, je zal leiden, je zal helpen en je zal dragen.
Vergeet nooit dat God heilig is en dat Hij daarom Zijn beloften houdt. Hij is de ultieme Beloftehouder.
Gods beloften falen niet. Ze zijn onveranderlijk en waar.

“Maar wie de HEERE verwachten,
zullen hun kracht vernieuwen,
zij zullen hun vleugels uitslaan als arenden
zij zullen snel lopen en niet afgemat worden,
zij zullen lopen en niet moe worden.”                       Jesaja 40:31

We weten dat het leven soms moeilijk is. We gaan allemaal door verschillende stormen heen in ons leven en we hebben een stevig fundament nodig om op te staan als de golven van ontmoediging, gebroken beloften en pijn over ons heenslaan. Daarom moeten we naar de Rots aller Eeuwen gaan om kracht te vinden. Daarom moeten we ons richten op Zijn beloften om ons te steunen, zodat we ons fundament niet kwijtraken. Ook al zullen er stormen zijn, we hoeven er niet door uit het veld geslagen te worden. Onze hoop is op Jezus en op de beloften die Hij ons heeft gedaan. Wat we ook moeten doormaken, we weten door Gods Woord dat we er niet alleen voor staan. God is met ons.

Reacties