Doorgaan naar hoofdcontent

Jona is onze herfststudie!Het verhaal van Jona is meer dan het verhaal van een ongehoorzame profeet die wegloopt en een hongerige vis.
Het is een verhaal over een God vol medelijden die wil dat iedereen gered wordt, zelfs een heel volk dat in Gods ogen allemaal kwade dingen heeft gedaan. Hun zonden zijn niet groter dan Zijn hart vol mededogen. Zijn verlangen is dat ze zich afkeren van hun slechte daden en berouw hebben, Hij wil niet dat ze doorgaan op deze weg die hen naar de afgrond en het oordeel leidt. 
Dus stuurt God iemand die bij Hem hoort, een onwillige profeet die hen moet waarschuwen voor het komende oordeel.

Het verhaal van Jona is niet alleen een verhaal over een God vol medelijden en een rebellerend volk, maar ook van een God vol medelijden en Zijn ongehoorzame kind. Net zoals Jona heeft God een ieder van ons geroepen om dingen te doen in ons leven die we liever niet willen doen. Voor sommigen is dat iemand vergeven die je bezeerd heeft. Voor anderen is het iemand liefhebben die je niet ligt. En voor weer iemand anders is het het opgeven van een verslaving die je hart in de houtgreep heeft.

Of we buiten het Koninkrijk van God zijn, zoals de mensen uit Ninevé, of erbinnen zijn zoals Jona, het boek van Jona is een herinnering voor ons dat God ver wil gaan om ons Zijn genade en liefde te laten zien.

Laat dit krachtige verhaal van God’s onvoorwaardelijke genade en liefde je bemoedigen, en vergeet nooit dat niemand te ver weg is om Gods redding te ontvangen.

Laten we allemaal de liefdelozen zoeken in ons leven.

Voor meer bemoediging kan je online met ons meedoen en vind je passend Bijbelstudiemateriaal in onze blogs op maandag, woensdag en vrijdag, verdere inzichten door onze dagelijkse overdenkingen in YouVersion en een liefdevolle gemeenschap via Facebook die je aanmoedigt als je tijd doorbrengt in Gods Woord!

______________________________________________________________

J O N A 
Begint: 10 september 
De studie duurt 4 weken
Nodig je vrienden uit en doe samen met ons mee vanaf 10 september!

Reacties