Doorgaan naar hoofdcontent

Week 3 woensdagWoensdag LEES: 5:1-10 SOAP: 5:1-2, 4

Vaar niet uit tegen een oude man, maar spoor hem aan als een vader, jonge mannen als broers, oude vrouwen als moeders, jonge vrouwen als zusters, in alle reinheid. … Maar indien een weduwe kinderen of kleinkinderen heeft, laten dezen leren vóór alles thuis godsvrucht te beoefenen en aan hun voorgeslacht te vergelden wat ze aan hen te danken hebben. Want dat is goed en welgevallig in de ogen van God.


SOAP
We laten onze liefde voor God zien in hoe wij onze familie behandelen - hen die in onze huizen en in onze kerken zijn. In plaats van naar hen te kijken met een kritische bril op, laten we nadenken over manieren hoe we hen kunnen opbouwen met onze woorden. We mogen hen laten zien dat we de tijd met hen belangrijk vinden en laten we investeren in diepgaande relaties en laten we hen bemoedigen met onze aanwezigheid. Laten we ook de volgende generatie zien hoe we onze dankbaarheid kunnen tonen aan hen die ons gediend hebben door hen lief te hebben, dienstbaar te zijn en zorg te dragen. Liefde maakt een mens sterker en krachtiger. Wat zou er vandaag kunnen gebeuren als we vastberaden zouden zijn om lief te hebben?

Lieve Jezus,

Geef Uw liefde in mijn hart voor mijn directe familieleden en mijn familie in het lichaam van Christus. Help mij om te laten zien hoe belangrijk het is om anderen tegemoet te treden met liefde en respect. Geef mij mogelijkheid om mijn familie te dienen en mijn liefde voor U te laten zien. Amen.Reacties