Doorgaan naar hoofdcontent

Week 2 dinsdag


Dinsdag LEES: 2:8-15 SOAP: 2:8-10

Ik wil dan dat de mannen op alle plaatsen bidden met opheffing van heilige handen, zonder toorn en meningsverschil. Evenzo wil ik dat de vrouwen zich tooien met eerbare kleding, ingetogen en bezonnen, niet met het vlechten van het haar of met goud of parels of kostbare kleren, maar met goede werken, wat bij vrouwen past die belijden godvrezend te zijn.


SOAP:

Realiseerden we ons maar meer hoe anders ons leven zou kunnen zijn als we het belang en de kracht van het gebed meer zouden erkennen. Wat nou als we net zoveel tijd zouden wijden aan gebed als dat we tijd besteden aan het klaarmaken voor werk, school of de kerk? Paulus wil niet beweren dat vrouwen geen tijd hoeven te besteden aan hun uiterlijk voor ze beginnen aan hun dag. Hij had een probleem met hun motieven. Er waren vrouwen in de kerk waar Timotheüs was die meer belang hechten aan hoe ze eruit zagen aan de buitenkant en elkaar de loef afstaken, dan dat ze zich bezighielden met hun hart en hoe dat ervoor stond. Er is niks mis met er leuk uit willen zien, maar we moeten ons blijven realiseren dat schoonheid van binnenuit komt.

Lieve Jezus,

Vergeef me als ik meer gefocused ben geweest op hoe ik eruit zie aan de buitenkant dan dat ik tijd besteed heb aan mijn binnenkant. Help mij om een vrouw van gebed te zijn, meer tijd bestedend aan gebed dan aan hoe ik eruit zie. Help mij om een voorbeeld te zijn voor de volgende generatie vrouwen, dat we niet moeten vergelijken met elkaar maar mogen leren hoe we ons gekoesterd mogen weten in Uw liefde en hoe U ons allemaal uniek heeft gemaakt. Amen.

Reacties