Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 donderdagDonderdag LEES: 1:15-17 SOAP: 1:15-16

Dit is een betrouwbaar woord en alle aanneming waard dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaars zalig te maken, van wie ik de voornaamste ben. Maar daarom is mij barmhartigheid bewezen, opdat Jezus Christus in mij, de voornaamste van de zondaars, al Zijn geduld zou tonen, tot een voorbeeld voor hen die later in Hem zouden geloven tot het eeuwige leven.SOAP:

Zo vaak verachten we wie we waren voordat Christus ons gered heeft, maar God kan zowel het “voor” als “na”gebruiken voor Zijn glorie. Het transformerende werk wat Jezus in Paulus heeft gedaan maakt zijn getuigenis krachtig. Het bemoedigde anderen en geeft ons de hoop dat als Christus een man als Paulus - die eerst een vervolger van de christenen was en hen zelfs liet vermoorden - in een evangelist kan veranderen en een zendeling van hem kan maken, dan is er hoop dat God hetzelfde kan doen in ons leven.

Vriendin, veracht niet wie je was voor Christus. Deel jouw “voor en na” net als Paulus. Als je dat doet kan je anderen bemoedigen die kunnen getuigen van het geweldige werk wat God in jou doet en hoop kunnen hebben dat Hij dat ook bij hen kan doen.

Lieve Jezus,


Dank U voor Uw geduld in mijn leven. Dank U dat U niet naar mij kijkt zoals ik ben, maar naar mij kijkt met liefde en genade. Dank U voor Uw geduld nu ik nog een ‘werk in uitvoering’ ben. Amen.

Reacties