Doorgaan naar hoofdcontent

Week 4 woensdag
DAG 3 – WOENSDAG
Weersta de hebzucht, wees vrijgevig
LEES: Klaagliederen 5:10; Hebreeën 13:5; Spreuken 14:21         
SOAP: Klaagliederen 5:10; Spreuken 14:21

Mattheüs, als belastinginner voor de Romeinen, verdiende zijn brood met het innen van belastingen. Belastinginners werden rijk, vaak oneerlijk, door het uitbuiten van hun eigen mensen om er zelf financieel beter van te worden. De liefde voor het geld en het verlangen naar materiële rijkdom en bezittingen kan vaak een struikelblok zijn voor onze geestelijke verlangens. Mattheüs echter liet zijn baan, rijkdom en veiligheid achter om Jezus te volgen. 

Welke zorgen van dit leven (geld, familie, vrienden, carrière, huis) hebben jouw blik van de eeuwige, hemelse dingen op de vergankelijke glorie van dit leven gericht? Als gelovigen hun aardse bezittingen boven de geestelijke gaven en eeuwige erfenis zetten, dan zullen we ons altijd ontevreden en onvervuld voelen.
Vader God, ik dank U voor al Uw zegeningen in mijn leven. Heer help mij om vrijgevig te zijn en een dankbare dienstknecht van datgene waar U mij mee zegent. Leer mij Heer om me te focussen op het eeuwige, niet tijdelijke rijkdom en beloningen. In Jezus naam. Amen.

Reacties