Doorgaan naar hoofdcontent

Week 3 vrijdag
Lees: Ruth 3:14-18; 1 Thess. 4:3-4 
Soap: Ruth 3:14-15 

Boaz zegt tegen Ruth dat zij aan zijn voeten moet liggen maar hij raakt haar niet aan en beschermt haar eerbaarheid door ervoor te zorgen dat zijn dienaren haar niet zien. Laten we eerlijk zijn: Boaz laat hier een extreme hoeveelheid zelfbeheersing zien die weinig aanwezig is bij rijke, machtige mannen. Ruth was een makkelijk doelwit in een donkere ruimte vol mannen die avond, maar hij verdedigde haar reinheid. 

Seksuele reinheid is door God ontworpen om ons te beschermen tegen gebrokenheid van lichaam, ziel en geest. De wereld vertelt ons dat de heiligheid die in de Bijbel beschreven staat achterhaald is en dat we mogen doen wat voor ons goed voelt, maar als we ervoor kiezen om ons vlees te dienen dan zal dat leiden tot leegheid. We mogen God vrezen, net als Boaz en Ruth, en kiezen om ons eigen vlees te negeren en op Gods timing te vertrouwen. 

Vader God, geef ons een rein hart dat U eert, ook in de donkere hoekjes waar niemand kijkt. Mogen we U vrezen en lichaam, ziel en geest aan U overgeven en U gehoorzamen. Amen. 

Reacties