Doorgaan naar hoofdcontent

Week 2 maandagLees: Ruth 2:1-3; Spreuken 20:24 
Soap: Ruth 2:3  

God heeft in Zijn voorzienigheid Ruth naar de velden van Boaz geleid. Sommige mensen noemen dit misschien toeval, maar een gelovige begrijpt dat God werkt in elk aspect van ons leven. Niets ontsnapt aan Zijn aandacht en onze omstandigheden zijn nooit toevallig. Hij weeft Zijn genade door elk afzonderlijk stuk en weeft alles samen door Zijn verlossing. 

Niks in ons leven is tevergeefs. In Gods wereld heeft elk detail waarde en een doel. Een voor het oog willekeurige gebeurtenis die vandaag plaatsvindt, dient later een groter doel. Het is pas als we terugkijken op ons leven dat we zien hoe God elk moeilijk seizoen in ons leven gebruikt heeft om  later in ons leven iets moois tot bloei te laten komen.

Ruth ging mee in de leiding van God - hoewel het werk afmattend was en er in eerste instantie weinig voor haar overbleef. Maar haar trouwe gehoorzaamheid werd uiteindelijk beloond. Op welk veld ben jij beland waar het hard werken is voor jou? Bloei waar jij bent geplant. God ziet jou en Hij brengt prachtige vruchten voort in je hart terwijl je werkt. 

Heer, help ons om U te volgen waar U ons leidt en om te blijven werken wanneer het pijnlijk en zwaar is. Help ons om te blijven vertrouwen dat U aan het werk bent. Amen.

Reacties