Doorgaan naar hoofdcontent

Week 2 dinsdag
Lees: Ruth 2:4-7; Lev. 19:9-10 
Soap: Ruth 2:7 

God ziet al onze behoeftes en Hij zorgt altijd voor ons. De Heer bracht de hardwerkende Ruth onder de aandacht van een machtige  rijke man die Boaz heet. Als we overvloed hebben, gebruikt God ons om degenen die in nood zijn te helpen. Boaz was vriendelijk voor Ruth en hield niet alle rijkdom voor zichzelf. De eenvoudige gehoorzaamheid van Ruth en Boaz op deze gewone dag gaf God ruimte om iets bijzonders te doen in hun levens. Als we op eenvoudige wijze dienen, dan merkt God dat op.

Als je op dit moment gebrek ervaart, blijf dan trouw je werk doen. God zal voorzien op onverwachte wijze. Als je omgeven wordt door overvloed, vraag God dan om je ogen te openen voor degenen om je heen die je hulp misschien nodig hebben. Onthoud de zegen die God je gegeven heeft niet aan hen die in nood zijn. Wees bereid Zijn vriendelijkheid uit te delen aan anderen.

Heer, dank U dat U voorziet in elke nood. Help ons om te werken op het veld waar U ons geplant heeft en help ons hen op te merken die onze hulp nodig hebben. Amen.

Reacties