Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 woensdagLees: Ruth 1:6-14 
Soap: Ruth 1:8 

Zelfs in haar verbittering spreekt Naomi een zegen uit over haar twee schoondochters. Ze bidt dat er in hun leven een omkeer zal komen en dat God hun genade betoont vanwege hun vriendelijkheid voor haar familie. Het woord "vriendelijk" hier is in het Hebreeuws "hesed", wat betekent dat een sterker persoon genadig is voor een zwakker iemand. Deze vriendelijkheid is niet uit plichtsbesef, maar komt voort uit een trouwe liefde. Deze "hesed" komt als thema terug door het hele boek Ruth, houd dat in de gaten.

God heeft vriendelijkheid aan ons getoond en het verhaal van Ruth laat ons zien hoe Hij aan het werk is in elk detail van ons leven. Hij wil ons zegenen en vandaag de dag is Hij voorzienend achter de schermen aan het werk om elk detail op zijn plek te zetten. 

Ruth was vriendelijk voor Naomi en God heeft dat opgemerkt. Je denkt misschien dat God vandaag de dag de kleine dingen die jij onbaatzuchtig doet voor anderen niet opmerkt, maar er ontgaat Hem niets. Zijn "hesed" is naar jou onderweg.

Heer, dank U voor Uw uitbundige genade die U voor ons heeft. Help ons opmerkzaam te zijn voor mensen om ons heen, zodat we aan hen vriendelijkheid kunnen bewijzen. Dat we Uw "hesed" mogen delen met hen die verwond zijn en hen zo kunnen zegenen. Amen

Reacties