Doorgaan naar hoofdcontent

Week 5 maandagLEES – Johannes 8:1-11  
SOAP –  Johannes 8: 10-11

Jezus vergeeft de overspelige vrouw haar zonden. Hij schenkt haar ware vergeving en vrijheid van de macht van de zonde. Deze vrouw had geen excuus, geen verdediging en geen goede reden voor haar zonde - ze had Jezus. Jezus' wil voor haar was niet om haar te straffen en te veroordelen, maar om haar te veranderen. Haar zonde was vergeven op het moment dat zij zich nederig overgaf en haar zonde ruilde voor de rechtvaardigheid van Jezus.

Met welke zonde worstel jij die onvergeeflijk lijkt? In welke omstandigheid draag jij schuld en schaamte voor de zonde mee waar Jezus allang de prijs voor heeft betaald? Het kruis van Christus bevrijd gelovigen van de schuld en schaamte van de zonde. Iedereen die de naam van de Heer aanroepen worden gered. Degenen die hun leven overgeven aan Jezus kunnen wandelen met vertrouwen en een leven van dankzegging leven, want God heeft alle zonden vergeven - uit het verleden, het heden en die van de toekomst. 


Vader God, ik dank U voor de Heilige Geest die vurig vecht voor mij tegen mijn eigen verlangens die binnen in mij woeden. Help mij om aan U vast te houden Heer, als ik de strijd voel. Herinner mij eraan dat U allang de overwinning heeft behaald over de zonde, en dat U in mij levend bent. In Jezus' naam. Amen. 

Reacties