Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 woensdag


LEES - Psalm 34
SOAP – Psalm 34:17-18

De Heer is gebroken mensen nabij. Als we op ons zwakst zijn, is God onze kracht om opnieuw te beginnen. Als we diep zitten, geeft God ons kracht om weer op te staan. Als we op ons droevigst zijn, heelt God ons hart stukje bij beetje.

Hoe heeft God jou naar Zich toegetrokken toen je met droefheid geslagen was? Hoe heeft Hij jouw verdriet veranderd in een platform om Hem te verheerlijken en anderen te troosten? Als we uitstappen in geloof en God in tijden van verdriet zoeken, onthult Hij ons zijn soevereiniteit. Als we met God spreken herinnert Hij ons aan de psychische, geestelijke en emotionele angst die Zijn Zoon Jezus onderging voor ons. Als we tot God bidden, ervaren we dat Hij ons geruststelt door de waarheid in Zijn Woord.


Vader God, ik dank U voor Uw aanwezigheid, Uw troost en Uw kracht als mijn hart gebroken is. Heer, help me om mijn verdriet aan U toe te vertrouwen. Herinner me eraan dat U verheerlijkt kan worden door elke omstandigheid die ik doormaak. In Jezus’ naam. Amen.

Reacties