Doorgaan naar hoofdcontent

Week 1 donderdag


LEES - Openbaring 21:1-6
SOAP – Openbaringen 21:4

Als de nieuwe hemel en aarde er zijn, woont God bij zijn mensen. Met deze nieuwe aardse aanwezigheid van Gods vreugde, liefde en vrede zal de huidige orde van zaken moeten verdwijnen. Daarom bestaat er geen aardse pijn, verdriet of bedroefdheid meer. Dit kijkje in de toekomst geeft gelovigen hoop en kracht om nu vrijmoedig voor God te leven.

Worstel jij met onzekerheid en hopeloosheid vandaag? Gelovigen moeten zich vasthouden aan de waarheid van de Bijbel, zodat we de verleiding om de moed te verliezen kunnen weerstaan. Onze toekomst met God is werkelijkheid. Die toekomst is buitengewoon en overvloedig. Het is meer dan we ooit kunnen dromen of bedenken.


Vader God, ik dank U voor Uw belofte voor een leven met U wat voor ons ligt. Heer, geef me kracht als ik overweldigd word door het verdriet dat ik nu voel. Help me om me te richten op Uw beloftes in Uw Woord, zodat ik de hoop niet verlies. In Jezus’ naam. Amen. 

Reacties