Doorgaan naar hoofdcontent

Week 5 dinsdagAls we bedenken hoeveel keer we hebben gezondigd tegen onze heilige God, begrijpen we de ontzagwekkende genade en barmhartigheid die de schuldigen vrijspreekt. We worden geboden om anderen te vergeven zoals God in Christus ons vergeven heeft. Gods vergeving kost ons niets. Vergeving wordt volledig en ongelimiteerd gegeven. God weet hoe moeilijk dit gebod is, dus heeft Hij ons geholpen. Niet alleen heeft God ons vergeven, maar Hij heeft ons Christus' kracht gegeven om te vergeven en een nieuw hart dat gevuld is met de bereidwilligheid van de Heilige Geest om te vergeven.

Bij wie beperk ik mijn vergeving? Stel je eens voor dat God ons slechts zou vergeven voor een beperkt aantal zonden naar Zijn keuze. Gods vergeving ontvangen is niet een kwestie van "vergeven voelen", maar eenvoudigweg God en Zijn beloften vertrouwen. Zo is ook anderen vergeven niet een kwestie van "voelen", maar is het een daad van de wil gebaseerd op onze reactie op Gods grote liefde voor ons. 

Vader God, Ik dank U voor Uw overvloedige en volledige vergeving voor alle zonden die ik heb begaan en die ik ooit zal begaan. Heer, geef me de wil om anderen te vergeven zoals U mij hebt vergeven. Herinner me eraan dat vergeving niet voor hen is, maar voor U. In Jezus' naam. Amen.

Reacties