Doorgaan naar hoofdcontent

Het Resultaat van VergevingO vrienden, ik ben zó blij om hier vandaag met jullie te zijn. God is in en onder ons aan het werk tijdens deze studie, toch? Voel je het? Er komt iets nieuws aan… en het heet het resultaat van vergeving! Tot nu toe hebben we begrip gekregen over wat vergeving is, hoe het eruit ziet en hoe je het echt kan krijgen.

Nu wil ik het zien bij JOU. Hoe ziet vergeving eruit bij JOU?

Ik vroeg je in hoofdstuk 4: “Hoe zou het er in jouw leven of het leven van iemand anders uitzien om werkelijk te begrijpen, te bevatten en te leven in het licht van ware vergeving?” Nou, HOE ziet het er bij jou uit? 

Neem een momentje en laat het bezinken. Hoe ziet het eruit? Het zou eruit kunnen zien als: 

Ware vrijheid, een diepe liefde voor jezelf en anderen, een lichtheid en vreugde die diep in je ziel gaan, of vrede. 

En dit is waar ik wil dat we stoppen, het laten bezinken en diep nadenken. Kijk naar de verzen van vandaag: “Daarom, als iemand in Christus is, is hij een nieuwe schepping. Het oude is voorbijgegaan, zie, alles is nieuw geworden.” - 2 Korinthe 5:17 

Neem een moment en vertel dit verhaal aan jezelf. Zeg het. Hardop. Nu. Kijk naar Jezus aan het kruis. Kijk goed naar Hem. Vraag jezelf: "Hoe leef ik dan in het licht van wat Hij voor mij heeft gedaan? Hoe wandel ik in deze vergeving op elk moment van vandaag?”

Iemand die weet dat ze vergeven is, wandelt en praat anders dan iemand die nog steeds twijfelt over de realiteit van haar vergeving.

In hoofdstuk 4 deel ik mijn vergevingsreis en hoe het komt dat ik pas in de laatste jaren van mijn wandeling met de Heer Gods vergeving echt kon laten doordringen en begon te begrijpen op hart-niveau, en dat het daar is ongeacht mijn omstandigheden. Dat is de smaak van ware vrijheid, vrienden. En ik wil dat jij het ook ervaart. 


Verklaar dat je vergeven bent. Want dat ben je. Verklaar dat je geliefd bent. Want dat ben je. Wandel daar vandaag in. En morgen. En de dag daarna. Leef in de vergeving die van jou is. 


Hemelse vader, dank U voor de vele zegeningen die gekomen zijn als een resultaat van onze vergeving in Jezus Christus. We zijn nieuwe creaties; het oude is voorbijgegaan en het nieuwe is gekomen. We prijzen U dat onze oude zelf met Christus gekruisigd is, zodat ons lichaam van zonde weggedaan is. We zijn niet langer slaven van de zonde, maar zijn vrijgemaakt door Christus’ voltooide werk aan het kruis. In de naam van onze geliefde Heer en Redder, Jezus. Amen

Met liefde uit Uganda,
Joy 

Reacties