Doorgaan naar hoofdcontent

De Diepte van Gods Vergeving


Goedemorgen en welkom bij Week 3 van onze Je Bent Vergeven studie! De afgelopen twee weken zijn intens geweest en deze week zal niet anders zijn.

We hebben al een behoorlijke hoeveelheid tijd besteed aan het praten over echte berouw en bekentenis. Dit zijn ontzettend belangrijke onderwerpen, want het zijn gaven van God en tekens van een vernieuwd hart. En met een vernieuwd hart komt de belofte dat onze God ons voor onze zonden zal vergeven en ons zal reinigen van ALLE ongerechtigheden.

Niet enkele, niet een paar, niet soms, maar ALLE. 

Dat kleine woordje brengt een oneindigheid van comfort met zich mee. En als we de tijd nemen om op deze waarheid te mediteren, zal dat een grote bemoediging zijn voor ons – vooral als we met schuld leven. 

Hier is iets om te herinneren: God is niet zoals wij. Hij is onvolprezen, wat betekent dat Hij ‘anders dan’ is. Er is niets dat geschapen waarmee we Hem kunnen vergelijken. Dat kan ervoor zorgen dat we Zijn wegen soms moeilijk kunnen begrijpen, vooral wanneer het erop aankomt om de diepte van Zijn vergeving voor onze zonden in te zien.

Hoe kan God me elke afzonderlijke zonde vergeven? Er zijn er zoveel, en sommigen zijn zo groot, en sommigen herhaal ik iedere keer weer, week na week en jaar na jaar, decennium na decennium. En God zegt dat Hij door Jezus ons reinigt van hen allemaal.

Wanneer ik denk over deze soort vergeving, laat dat me de goedheid en vrijgevigheid van God zien. Hij zou gezegd kunnen hebben dat Hij ons alleen onze “kleine” zonden zou vergeven, of onze eerste 1000 zonden. NEE! Wanneer God zegt dat hij ALLE zonden vergeeft, dan zijn er geen kleine lettertjes, en zijn er geen uitzonderingen.

Kind van God, God heeft je wit als sneeuw gewassen! Hij heeft zelfs niet het kleinste vlekje achtergelaten. Zijn vergeving is volkomen en volledig.

Begrijp je dit? Geloof je dit? Als je dat doet, moet je elk greintje schuld dat je voelt over zonden uit het verleden laten gaan. Kijk naar Jezus en zie de geweldige genade van Zijn vergeving…

Kijkend naar Jezus,
Jen

Reacties