Doorgaan naar hoofdcontent

David - week 5 woensdag - overdenkingLezen: Johannes 15:13-17

SOAP: Johannes 15:15

Christus noemt ons Zijn vrienden en Hij definieert vriendschap voor ons door Zijn leven af te leggen om ons te redden. Ware vriendschap vraagt offers als we ervoor kiezen om lief te hebben in Jezus naam. Ware vriendschap vraagt om transparante en echte communicatie.

Waarschijnlijk wordt jij er nooit toe opgeroepen om je leven af te leggen voor je vriend, maar vandaag kan je wel de keuze maken om te dienen in liefde en te bemoedigen. Vrienden maken tijd voor elkaar en zonder aan zichzelf te denken helpen ze in tijden van nood.
Vrienden luisteren zonder te oordelen, blijven vertrouwelijk omgaan met informatie en spreken de waarheid tot elkaar in liefde. Vrienden zijn blij met elkaars succes en dagen elkaar uit om Christus na te volgen. Heb je laatst nog gebeden en God gevraagd om je te laten zien hoe je een betere vriend kan zijn? Vraag Hem om deze week te laten zien wat je voor je vrienden kan doen.

Here Jezus, dank U voor het afleggen van Uw leven voor Uw vrienden. Laat ons zien hoe we elkaar dienend lief kunnen hebben. Help ons om ons leven openlijk met elkaar te delen en elkaar te bemoedigen in het geloof. Amen

Reacties