Doorgaan naar hoofdcontent

David - week 5 maandag - overdenking
Lezen: 1 Samuël 18:1-5; 1 Samuël 20:42; 1 Samuël23:16-18
SOAP: 1 Samuël 20:42

David was gezegend met een trouwe en liefdevolle vriend, Jonathan. Beide mannen vreesden God en waren elkaar toegewijd als broers. God heeft hun harten aan elkaar verbonden. Er ontstond een vriendschap die in de ogen van de wereld onmogelijk was geweest. Die vriendschap groeide uit tot een bondgenootschap van wederzijdse aanmoediging en steun. Tijdens allerlei moeilijkheden hebben deze mannen ervoor gekozen om elkaar en God te eren. Zelfs toen ze fysiek van elkaar gescheiden waren, bleven hun harten met elkaar verbonden.

Vriendschap die door je geloof gevormd wordt, wordt sterker naarmate je vaker op de proef wordt gesteld. Als je door een moeilijke tijd gaat, is het belangrijk om verbonden te blijven met je vrienden en familie. We ontvangen kracht van elkaar en dat geeft ons moed om door te blijven gaan in het geloof.


Vader, dank U voor de bijzondere gift van vriendschap. Help ons om onze vrienden wijs te kiezen zodat we elkaar mogen aanmoedigen om door te blijven gaan op de weg van het geloof als het leven moeilijk wordt. Amen

Reacties