Doorgaan naar hoofdcontent

David - week 3 maandag - overdenkingLezen: 1 Samuël 21:10-13
SOAP: 1 Samuël 21:12-13

David vreesde voor zijn leven en liet alles achter en vluchtte weg voor koning Saul. Hij wilde vluchten, maar Gods uitverkorenen vallen altijd op in deze wereld. Zijn leven stond op z’n kop, en in plaats van geloven en vertrouwen, reageerde hij vanuit zijn vlees en probeerde hij een moeilijke situatie te ontvluchten door toneel te spelen.

Heb jij wel eens geprobeerd een situatie te manipuleren door je anders voor te doen? Ben je wel eens gevlucht uit angst, in plaats te staan in geloof? Net als David zijn we allemaal mensen en we reageren vaak vanuit angst en wanhoop in plaats te staan op Gods beloftes en te bedenken dat Hij onze Beschermer is. Laten we ons vandaag voornemen om wijze keuzes te maken en te rusten in Gods zorg. Hij staat aan onze zij.

Heer, dank U dat U ons Schuilplaats en Sterkte bent in moeilijke tijden. Help ons om op Uw beloftes te vertrouwen vandaag in plaats van vast te blijven houden aan twijfel en angst. Diep in ons hart weten we dat niets onmogelijk is voor U, help ons om op elk moment te handelen vanuit geloof en moed. Amen. 

Reacties